Κόντρα για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών

* ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ * ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Π.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2024 13:10

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κων/νος Κούμας» στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ζητώντας τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 -2021 και ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων-υπεραριθμίες εκπαιδευτικών, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δ. Παπαποστόλου σημείωσε μεταξύ άλλων «Έχουμε αγανακτήσει γιατί υποβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και δεκάδες κενές αίθουσα στα σχολεία.
Παράλληλα, ζητάμε το «σπάσιμο» όλων των υπερπληθών τμημάτων, την τήρηση όλων των κανονισμών πυροπροστασίας και την τοποθέτηση όλων των υπεράριθμων για να μην οδηγηθούν στην εργασιακή ανασφάλεια, μετακινούμενοι σαν νομάδες από σχολεία σε σχολεία. Ζητάμε επίσης τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020-2021 με βάση την απόφαση του διοικητικού εφετείου.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Π.Ε.
Δελτίο τύπου εξέδωσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως απάντηση σε όσους συμμετείχαν στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, αναφέροντας «Η αλήθεια είναι ότι και σήμερα, όπως κάθε φορά άλλωστε, απευθύνεστε για «χρόνια» αιτήματα του κλάδου ή για άλλα θέματα (όπως ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, οι υπεραριθμίες εκπαιδευτικών, υποστηρικτικές δομές κ.λπ.), τα οποία αφορούν στην εκπαιδευτική πολιτική όπως έχει διαμορφωθεί σε βάθος δεκαετιών μέσα από το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων, προς τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Μέλη του ΠΥΣΠΕ Λάρισας, τα οποία εφαρμόζουν (επισημαίνεται ομόφωνα) -ως οφείλουν- την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία. Σας διαβεβαιώνω ότι όταν οι προτάσεις σας γίνουν θεσμοθετημένοι γραπτοί κανόνες δικαίου στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, όπου όλες οι δημόσιες εξουσίες πρέπει πάντοτε να ενεργούν εντός των ορίων που καθορίζει ο νόμος, θα τις εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα. Το ίδιο ισχύει αναφορικά και «με τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών». Μήπως οφείλετε εσείς να λογοδοτήσετε με ειλικρίνεια στην εκπαιδευτική κοινότητα για το πλαίσιο των διεκδικήσεών σας επί των θεμάτων αυτών;
Η αλήθεια είναι ότι διερωτώμαι πώς υποστηρίζετε αυτό το αίτημα ενώπιόν μου, ενώ και εγώ και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας γνωρίζει ότι όλα τα μέλη & στελέχη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λάρισας «Κων. Κούμας» και του νυν και του απερχόμενου (εκτός όσων έχουν απαλλαγεί από τα διδακτικά τους καθήκοντα, οι οποίοι εξαιρούνται) συμμετέχουν πλήρως από την έναρξή της στη διαδικασία της αξιολόγησης. Πιθανόν, κάποια μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να παραπληροφορούνται και να παραπλανώνται καθώς συμμετέχετε όλοι σας στις συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας και στις κατ’ επανάληψη επισκέψεις σε σχολικές μονάδες (ασκώντας πιέσεις), ενώ τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου αξιολογούν κανονικά και δεν παίρνουν μέρος στην απεργία - αποχή. Μήπως είναι σκόπιμο και αναγκαίο να ενημερωθούν με ειλικρίνεια οι ελάχιστοι/μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσής μας, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία - αποχή του κλάδου;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass