«Προχωράμε το ΣΒΑΚ, διατηρούμε το πράσινο στην πόλη»

* ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ * ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2024 13:51

Τη φιλοσοφία της νέας Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), αλλά παράλληλα να διατηρήσει και το πράσινο στην πόλη της Λάρισας, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων κ. Ευάγγελος Παπαλέξης. Σε δηλώσεις του χθες το πρωί, στο σημείο όπου εξελίσσονται έργα ΣΒΑΚ, επί της οδού Ανθίμου Γαζή, απάντησε στην κριτική που δέχτηκε η Δημοτική Αρχή από τη μείζονα αντιπολίτευση «για παρεμβάσεις σε δρομολογημένο έργο που θα επιβαρύνουν την κίνηση στην Ανθίμου Γαζή, καθώς μειώνονται σε μέρος της τα ρεύματα κυκλοφορίας από δύο, σε ένα».

Ο κ. Παπαλέξης διευκρίνισε ότι «φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής είναι όχι απλά να μη χαθεί ούτε ένα δέντρο στην πόλη, αλλά να φυτευτούν και νέα. Οι παρεμβάσεις αυτές στην Ανθίμου Γαζή αφορούν στο οικοδομικό τετράγωνο από την οδό Αθανασίου Διάκου έως την οδό Κουμουνδούρου. Πρόκειται για ένα κομμάτι που σήμερα, ενώ έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, χρησιμοποιείται μόνο η μία πραγματικά, καθώς οι συμπολίτες μας παρκάρουν δεξιά και αριστερά. Ως Δημοτική Αρχή βασιζόμαστε στην αρχική, παραδοτέα μελέτη του ΣΒΑΚ, η οποία προέβλεπε μία λωρίδα κυκλοφορίας στο οικοδομικό τετράγωνο. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επέλεξε να αλλάξει το σχέδιο, χωρίς καμία αλλαγή στο ΣΒΑΚ και να κάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, με συνέπεια την κοπή των περισσότερων δέντρων στο συγκεκριμένο σημείο. Εμείς έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία.
Ναι μεν κοιτάμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με βάση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως είναι η διατήρηση του πρασίνου στην πόλη. Είναι βασική μας αρχή και την τηρούμε κατά γράμμα. Δε θέλουμε να κοπεί κανένα δέντρο, όσο είναι δυνατόν με βάση τα έργα, και στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο με την αλλαγή των δύο λωρίδων κυκλοφορίας μιλάμε για περίπου είκοσι δέντρα, τα οποία θα έπρεπε να κοπούν.
Με τις αλλαγές που κάνουμε, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, καταφέρνουμε να σώσουμε όλα τα δέντρα στο συγκεκριμένο σημείο και χωρίς σχεδόν καμία επίπτωση στο κομμάτι της κυκλοφοριακής συμφόρησης, διότι η οδός Ανθίμου Γαζή από την αρχή της έως και αυτό το σημείο, θα είχε ούτως ή άλλως μία λωρίδα κυκλοφορίας. Συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό και στα άλλα έργα στην οδό Αιόλου, και στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στα υπόλοιπα έργα. Η βασική μας αρχή θα είναι και η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και η διατήρηση του πρασίνου». Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των έργων, ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι στόχος είναι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα μπροστά από τα σχολεία.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass