«Αδιέξοδα παραταξιακά παιχνίδια»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2024 16:14

Τα ξίφη της διασταυρώνει για άλλη μια φορά η τοπική επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών με τις παρατάξεις των Παρεμβάσεων και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με διευθύντρια Γυμνασίου της Λάρισας που καλείται από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για την αποχή της από την ατομική αξιολόγηση.


Μάλιστα, πριν λίγες μέρες οι Παρεμβάσεις είχαν πραγματοποιήσει και παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών, όμως, δίνει μια διαφορετική διάσταση στο θέμα, χαρακτηρίζοντας τις δύο παρατάξεις «επικίνδυνες για τους εκπαιδευτικούς».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από 24/5/24 η νομική σύμβουλος της ΟΛΜΕ απάντησε σε σχετικό ερώτημα που αφορά το θέμα, ότι παραίτηση λόγω διαφωνίας με την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης δεν προβλέπεται, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, γιατί εμπίπτει στους υπηρεσιακούς και όχι στους προσωπικούς λόγους.
Επίσης, δεν μπορεί να μπει ούτε διευκρινιστικά (η διαφωνία με την εφαρμογή της αξιολόγησης δηλαδή) σε αίτηση παραίτησης για προσωπικούς λόγους.
Άρα, εφόσον η συγκεκριμένη συναδέλφισσα διευθύντρια ήθελε να παραιτηθεί, θα έπρεπε να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, η οποία προβλέπει παραίτηση, αποκλειστικά και μόνο, για προσωπικούς λόγους ή λόγους υγείας.
Την ίδια ακριβώς ενημέρωση είχε και η ενδιαφερόμενη συναδέλφισσα, η οποία από τότε, εκτός του email που απέστειλε στις 5/8/24 στην ΕΛΜΕ ζητώντας στήριξη, ουδέποτε επικοινώνησε με το σωματείο για να γνωστοποιήσει τις όποιες σχετικές της ενέργειες σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε λάβει.
Σε όλο το χρονικό διάστημα η συναδέλφισσα διευθύντρια επέμενε ότι επιθυμεί να παραιτηθεί, επειδή δε θέλει να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση. Δεν ήθελε δηλαδή, κατά τα λεγόμενά της, να εφαρμόσει τον νόμο (ν.4823/21), που, προφανώς, γνώριζε καλά όταν αποφάσιζε να γίνει στέλεχος της Διοίκησης το 2023.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε επικαλέστηκε ενώπιον του σωματείου το αναφαίρετό της δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία – αποχή και στις προκηρυγμένες στάσεις εργασίας κατά το επίμαχο διάστημα. Για μία ακόμα φορά, η παράταξη των Παρεμβάσεων-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη γνωστή «υπευθυνότητα» που τη διακατέχει, αποφάσισε να παίξει -χρησιμοποιώντας τη συναδέλφισσα- ένα ακόμα από τα γνωστά αδιέξοδα παραταξιακά της παιχνίδια.
Η μόνη νόμιμη προστασία για όλους μας είναι η τήρηση των ψηφισμένων αποφάσεων των θεσμικών συνδικαλιστικών μας οργάνων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass