Πλούσια η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

*Ανοίγει τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου * Δωρεάν είσοδος για όλους

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2024 13:55

Με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Χρήστο Δάντη και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου θα ανοίξει η αυλαία της φετινής Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Οι  εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Την τελευταία ημέρα κάτοικοι και  επισκέπτες θα απολαύσουν τη Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη.
Ειδικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της γιορτής και στις 10.30 το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλία με τους Χρήστο Δάντη και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Ακολουθούν: Ομιλία από τη διευθύντρια του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου με θέμα: «Ο Οίνος της Ζωής, του Πολιτισμού, της Διατροφής». Ομιλία από τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κ. Τάνια Μπέλτσιου – Δαλακώνη με θέμα «Το κρασί, σύμμαχος στη μεσογειακή διατροφή». Επίδειξη μαγειρικής από τον chef Τάσο Παπαμιχάλη και το τμήμα μαγειρικής του 2ου Δημόσιου ΙΕΚ Λάρισας, όπου θα προσφέρονται μικροεδέσματα που σχετίζονται με το κρασί στους επισκέπτες. Γνωριμία με τα κρασιά των οινοποιείων του δήμου.
*Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Προβολή της ταινίας «Υψηλή Μαγειρική», από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinema του Γαλλικού Ινστιτούτου, στις 8.00 μ.μ. Εικαστικές δημιουργίες με θέμα το σταφύλι για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα σε συνεργασία με την εικαστικό κ. Ζωή Καραμαλίγκα από τις 8:00 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. Μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις από τους τοπικούς συλλόγους, στις 9.00 μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι με τον Φώτη Τράσια και την Χάλκινη Πανδαισία
*Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Προβολή της παιδικής ταινίας «Το Τρίο της Μπελβίλ», από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinemaτου Γαλλικού Ινστιτούτου, στις 8.00 μ.μ. Αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς από το Πνευματικό εργαστήρι Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, στις 9.00 μ.μ. Συναυλία με το συγκρότημα ARGON, στις 10.30 μ.μ.
*Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Επιδείξεις taekwondo από τον Α.Ο. Αμπελώνα «ΕΥ ΖΗΝ», στις 8 μ.μ.  Επιδείξεις από τα τμήματα μοντέρνου, hiphop και σύγχρονου χορού της Σχολής Χορού Αμπελώνα – Σαγώνα Βασιλική, στις 8.30 μ.μ. Επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής από το γυμναστήριο ENERGY του Αμπελώνα, στις 9 μ.μ. Μουσικό σεργιάνι με τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Τυρνάβου και το μουσικό εργαστήρι του Συλλόγου εκτελεστών. Στο τραγούδι ο Νίκος Νταλάκας, στις 9 μ.μ. Η  Μελίνα Κανά συναντά τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στις 10 μ.μ.
Στα περίπτερα οινοποιείων περιοχής Δήμου Τυρνάβου, συμμετέχουν οι:  Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Κτήμα Παπρά και Οινοποιείο Γιάτσα. Στα περίπτερα ζωγράφων περιοχής Αμπελώνα, εκθέτουν οι: Καραμαλίγκα Ζωή (συμμετέχουν και μαθητές με έργα τους) και Τσάλτας Δημήτρης.
Θα υπάρχει περίπτερο των Παιδικών Σταθμών Δήμου Τυρνάβου, η γωνιά του παιδιού,  όπου 8 μ.μ. έως 10 μ.μ. θα γίνει ενημέρωση και δραστηριότητες. Συμμετέχουν επίσης περίπτερα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων – σωματείων Αμπελώνα και συγκεκριμένα των εξής: Γυμναστικός Σύλλογος Αμπελώνα, Α.Ο. TAE KWON DO Αμπελώνα «Ευ ζην», Α.Ο. Αμπελωνιακός, Α.Ο. Αμπελώνα «Νίκη», Π.Α.Σ. Ακαδημία Ελπίδες Αμπελώνα, Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών Αμπελώνα «Ο Ολυμπος», Σύλλογος Γυναικών Αμπελώνα, Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού «Ο Αμπελώνας», Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η Αρωγή», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», Σύλλογος Hip Hop Αμπελώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass