Οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν τους νέους στη «γρήγορη» μόδα...

*ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ TARATSA FILM FESTIVAL ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «ΓΗ»

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2024 13:36

«…Λόγω χαμηλών μισθών και της κατάστασης που ζούμε είναι δεδομένο ότι πάρα πολλοί νέοι, η πλειοψηφία θα μπορούσαμε να πούμε, είναι αποδεδειγμένο στατιστικά ότι στρέφονται σε πιο «γρήγορες» επιλογές μόδας, κάτι που είναι αντίθετο σ’ αυτό που ονομάζουμε βιωσιμότητα της μόδας» τόνισε η διαχειρίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ BRAND του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ σε εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ στο Καφενείο «Γη» και που ήταν αφιερωμένη στη βιωσιμότητα της μόδας. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Μόδα με Συνείδηση» και τη διοργάνωσαν το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ σε συνεργασία με το Taratsa Film Festival Λάρισας.

Μιλώντας στην «Ε» η κ. Μιχαλέ σημείωσε ότι «η εκδήλωση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+, το οποίο είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα που λέγεται Brand και στόχο έχει την προώθηση της βιώσιμης μόδας στους νέους, καθώς και στην παροχή των εκπαιδευτικών εργαλείων στους εκπαιδευτές ώστε να μπορέσουν να διδάξουν και να ευαισθητοποιήσουν τους νέους στα θέματα της βιώσιμης μόδας. Γνωρίζουμε ότι τα νούμερα είναι απογοητευτικά, γνωρίζουμε για τα μικροπλαστικά που καταλήγουν στη θάλασσα, γνωρίζουμε για τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται σε απάνθρωπες συνθήκες στα εργοστάσια, οπότε στόχο έχουμε να ενημερώσουμε και φυσικά να στρέψουμε τους νέους σε πιο βιώσιμες επιλογές» θα πει η κ. Μιχαλέ, ενώ ερωτώμενη πώς δέχονται τις «προτροπές» αυτές οι νέοι θα τονίσει ότι «Λόγω χαμηλών μισθών και της κατάστασης που ζούμε είναι δεδομένο ότι πάρα πολλοί νέοι, η πλειοψηφία θα μπορούσαμε να πούμε, είναι αποδεδειγμένο στατιστικά στρέφονται σε πιο «γρήγορες» επιλογές μόδας, κάτι που είναι αντίθετο σ’ αυτό που ονομάζουμε βιωσιμότητα της μόδας. Το κάλεσμα αυτό έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να δείξει κάποιες επιλογές που έχουν αρχίσει να φαίνονται στη Λάρισα, που κάνουν βήματα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη».
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στη βιομηχανία της μόδας μέσω της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. Η βραδιά ξεκίνησε με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την αργή και τη γρήγορη μόδα, ακολουθούμενη από την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που εξέταζε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γρήγορης μόδας. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ο ρόλος των vintage επιλογών στη βιωσιμότητα.
Τέλος, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν πρωτότυπες και βιώσιμες λύσεις σε αξεσουάρ μόδας, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass