Επανίδρυση της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς

* ΖΗΤΑ Ο ΠΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2024 13:50

Την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από τα κορυφαία στελέχη που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ για την επανίδρυση του κόμματος της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς υποστηρίζει ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος.

Με χθεσινή ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ζωγράφος καταλογίζει ευθύνες σε όλου για τη σημερινή εικόνα του κόμματος και απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει τα εξής:
«Αλέξη δεν πρόκειται να ξαναγίνουμε μια γροθιά. Σήμερα στο κόμμα όπου ήσουν πρόεδρος, έχουμε στην κυριολεξία τη γελοιοποίηση της πολιτικής.
Ευθύνες για την κατάντια και την απαξίωση της Αριστεράς έχουμε όλοι. Εμείς ως στελέχη βλέπαμε τις κλίκες, την υπολειτουργία του κόμματος και δεν αντιδρούσαμε όσο έπρεπε.
Έγινα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αφού διάβασα πρώτα το καταστατικό του και τις θέσεις του. Στις εκλογές του 2015 ήμουν συνεργαζόμενος υποψήφιος βουλευτής. Ήμουν εκλεγμένο μέλος Κ.Ε. και συντονιστής Ν.Ε., καταψήφισα το προτεινόμενο καταστατικό, το δίευρο, διαφωνούσα ανοιχτά με την ιδεολογική υποχώρηση. Δε συμφώνησα ποτέ οι βουλευτές να έχουν γραφεία έξω από τα γραφεία της Ν.Ε. Διαφωνούσα με τις συνεχείς ιδεολογικές υποχωρήσεις.
Εσείς πρώτα και συνέχεια τα κορυφαία ιστορικά στελέχη που παίρνατε καθημερινά αποφάσεις, έχετε καίριες ευθύνες για τον σημερινό διασυρμό.
Φέρατε στο κόμμα ακροδεξιούς καιροσκόπους και τους κάνατε υπουργούς. Υποτιμούσαν τη λειτουργία του κόμματος, έγιναν κόμμα μέσα στο κόμμα.
Όποιος περνούσε κάτω από τα γραφεία και ήθελε, ανέβαινε στον 4ο όροφο και με μια απλή αίτηση γινόταν μέλος της Αριστεράς. Ενώ με το άκουσμα μόνο της λέξης ΑΡΙΣΤΕΡΑ τούς ερχότανε να κάνουν εμετό.
Αυτοί Αλέξη βγάλανε τον Κασσελάκη, ο οποίος αποτελεί ντροπή για την ιστορία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Πολλοί από αυτούς δυστυχώς εκλέχτηκαν στα όργανα και μόνο προβλήματα δημιουργούσαν.
Αλέξη για την ιδεολογία και τις αξίες της Αριστεράς, χιλιάδες σύντροφοι και συντρόφισσες εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν. Γι’ αυτό και οι ευθύνες μας είναι μεγάλες.
Ο σ. Γεράσιμος Μπετσιμέας βασανίστηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, πέρασε τη μισή ζωή του στα κρατητήρια και στα ξερονήσια. Τι έχουμε να πούμε σε αυτούς τους αγνούς αγωνιστές που είναι χιλιάδες;
Ψήφισα την πρώτη Κυριακή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, εκτίμησα την ιδεολογική του επάρκεια και τη σοβαρότητά του.
Τη δεύτερη φορά έκανα τα πάντα να εκλεγεί η Έφη η Αχτσιόγλου και πήγε πολύ καλά, όμως δεν έφτανε, γιατί δε στηρίχτηκε. Συκοφαντήθηκε άδικα, λασπολογήθηκε όσο κανένας άλλος. Και δε διαψεύστηκε.
Αποχώρησα από τους πρώτους από το κόμμα, κανένας δεν μου το επέβαλε, μόνο η συνείδησή μου, όταν άκουσα τον Κασσελάκη να τσιρίζει στην Κ.Ε. και να βγάζει άναρθρες κραυγές...
Αυτά για να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Σήμερα ξύσανε και τον πάτο του βαρελιού. Για να σηκωθούμε όρθιοι πρέπει να ανταμώσουμε με την ιδεολογία μας. Μόνο αν ξαναγίνουμε αριστερό κόμμα με αρχές, με σεβασμό στη λειτουργία του, στα όργανά του, στις αποφάσεις και το κυριότερο οι πράξεις μας να συμβαδίζουν με τις διακηρύξεις μας. Μόνο έτσι θα μας εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός. Έτσι θα του δώσουμε όραμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί να γίνει... Μόνο έτσι θα βρει αντίπαλο η Δεξιά. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Όλοι εσείς που έχετε τις πρώτες ευθύνες που φτάσαμε εδώ, είτε είναι κάποιοι ακόμη στο κόμμα, δεν το αναφέρω γιατί δεν είναι Αριστερά, είτε είναι στη Νέα Αριστερά, η οποία ιδεολογικά στέκεται καλύτερα, είτε πήγαν σπίτια τους, να πάρετε πρωτοβουλίες να ιδρυθεί ξανά το κόμμα της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, το χρειάζεται η κοινωνία, η πατρίδα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass