Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2024 8:19

Αγροτική σύσκεψη στην Αγιά
Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της Αγιάς, καλούν τους αγρότες του Δήμου σε σύσκεψη αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στην ταβέρνα του Ν. ΧΑΤΖΑΚΟΥ στην Αγια.

Το θέμα της σύσκεψης είναι η καταβολή αποζημίωσης για τις ζημιές στην παραγωγή λόγω Daniel. Θα καθοριστεί η μορφή της κινητοποίησης στη γιορτή Μήλου.

 

Νέο σχήμα αντιπρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπου Μπιλλίνη, για το νέο σχήμα αντιπρυτάνεων με επακόλουθη αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων τους, το οποίο έχει ως εξής:
-Καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης
-Καθηγήτρια Χρυσή Λασπίδου, Αντιπρύτανις Καινοτομίας, Διεθνοποίησης, Συνεργασιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Καθηγητής Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων και Διασφάλισης Ποιότητας
-Καθηγητής Παναγιώτης Πλαγεράς, Αντιπρύτανης Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων
Σχετικά με το θέμα, ο Πρύτανης Χ. Μπιλλίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχοντας περάσει από όλες τις θέσεις στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Τμήματος, Κοσμήτορας, Αντιπρύτανης και τώρα Πρύτανης. μπορώ να πω ότι η διοίκηση του δημόσιου Ελληνικού Πανεπιστημίου είναι μια δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση. Το ίδιο δύσκολες και πολύπλοκες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και οι συνεργασίες σε αυτό τον χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, αποδέχτηκα τις παραιτήσεις των συναδέλφων Σπύρου Καραμάνου και Ευθύμιου Προβίδα από τη θέση του Αντιπρύτανη.
Ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων μας, σε ένα νέο πλαίσιο διοίκησης των Πανεπιστημίων και με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, έχουμε πετύχει πολλά. Σίγουρα μπορούμε, θέλουμε, σχεδιάζουμε και εργαζόμαστε για περισσότερα,.
Η προσήλωση στο στρατηγικό σχέδιο του Πανεπιστημίου και η άψογη συνεργασία των αντιπρυτάνεων με τον Πρύτανη και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης είναι αυτονόητες προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει ως διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για εμένα προσωπικά ο πήχης είναι εκ των πραγμάτων ψηλά. Το οφείλουμε στους φοιτητές μας, στο εκπαιδευτικό, στο ερευνητικό και στο διοικητικό προσωπικό. Το οφείλουμε στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο.
Σήμερα κλείνουμε έναν κύκλο εργασιών και συνεργασιών, ανοίγουμε όμως έναν άλλο και ξεκινάμε με ένα νέο και ελπιδοφόρο σχήμα. Πιστεύω στους ανθρώπους, στη δημιουργική δύναμη του καθενός και στη δύναμη της ομάδας. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο σχήμα Αντιπρυτάνεων».

 

Εγγραφές στη Δημοτική Μουσική Σχολή Φαρσάλων

*ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Δημοτική Μουσική Σχολή Φαρσάλων για τη νέα σχολική χρονιά 2024 – 2025
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «Προσκαλούμε όλους όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους στη μουσική να ενταχθούν στη μουσική μας παρέα.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα παρακάτω:
Μουσικής προπαίδειας (για παιδιά 5-7 ετών), πιάνου, βιολιού, κλασσικής κιθάρας, φλάουτου, μονωδίας (κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι), ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς, κλαρίνου, μπουζουκιού, αρμονίου, ακορντεόν, ανωτέρων θεωρητικών.
Πληροφορίες καθημερινά από τις 9 π.μ. έως και τις 2 μ.μ., στη Δημοτική Μουσική Σχολή Φαρσάλων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων (1ος όροφος).
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2491305013.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 1 Οκτωβρίου 2024.

 

Στην Ελασσόνα εκδήλωση για το 50ό φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή»
Στην Ελασσόνα θα κάνει στάση το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βαροσίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και έντεχνη - λαϊκή μουσική με τους Βικτωρία - Ελπίδα και Χρήστο Δίπλα.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στον Τύρναβο
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 59 του Δήμου Τυρνάβου, με μερική κατάληψη του ενός ρεύματος κυκλοφορίας (κατεύθυνση από κέντρο πόλης Τυρνάβου προς Δαμάσι) και την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων από το εναπομείναν τμήμα της οδού, θα ισχύσουν για σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ λόγω εκτέλεσης εργασιών μετακόμισης.

 

Πανηγυρίζει η Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής
Το πρόγραμμα της πανηγύρεως της τιμής της αποτομής της κεφαλής του Αγίου Προδρόμου ανακοίνωσε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής.
Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, στις 6:00 μ.μ. Αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου θα τελεστούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στις 7:30 π.μ. Το απόγευμα στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass