Κατέγραψαν ζημιές από την κακοκαιρία

* ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ * ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Κ. ΒΛΑΧΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2024 13:50

Μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σε αρκετές περιοχές του ν. Λάρισας την Τρίτη, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε χθες το Δαμάσι και την ευρύτερη περιοχή Τύρναβου για μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Τσέτσιλας, η προϊσταμένη του τμήματος Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟ Π.Ε. Λάρισας κα Α. Σταματοπούλου, ενώ από τον ΕΛΓΑ παρευρέθηκε ο προϊστάμενος στο υποκατάστημα Λάρισας Σπ. Σπυρόπουλος. Με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Τυρνάβου Ν. Νταλαγιάννη, του προέδρου της κοινότητας Δαμασίου Γ. Τσανάκα και των παραγωγών της περιοχής, διαπιστώθηκε η έκταση της ζημιάς.
Ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ (ως αρμόδιος) δήλωσε ότι «άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν οι δηλώσεις των παραγωγών, αλλά και οι σχετικές αυτοψίες».
Από την πλευρά του, ο παριστάμενος πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγκος, για την πληγείσα αμπελοκαλλιέργεια του Δαμασίου ανέφερε πως θα δοθεί προτεραιότητα σε όλους τους παραγωγούς της περιοχής που έχουν πρόβλημα να παραδώσουν την παραγωγή τους έγκαιρα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ποιοτική υποβάθμιση.
Παρόμοιες επισκέψεις πραγματοποιούνται σε Ελευθέριο, στη Μεσορράχη, στις Ελευθερές, στα Βρυσιά, κι όπου αλλού εντοπίστηκαν αντίστοιχα προβλήματα.
ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΛΕΙ ΕΛΓΑ
Να προβεί σε αυτοψία για την άμεση καταγραφή του μεγέθους της ζημιάς σε αγροτικές καλλιέργειες του δήμου Λαρισαίων καλεί με επιστολή του προς το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης Κώστας Βλαχούλης, ο οποίος έκανε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.
Αναλυτικότερα στην επιστολή του ο κ. Βλαχούλης αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο Λαρισαίων στις 20-08-2024, σας ενημερώνουμε ότι μετά την έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα που είχαμε στις περιοχές (Ελευθερών, Τερψιθέας, Κοιλάδας και Λουτρού) του Δήμου Λαρισαίων και μετά από πολλές αναφορές παραγωγών της περιοχής μας αναφέρθηκαν πολλά προβλήματα και καταστροφές στις καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, βάμβακος, δενδρώδεις καλλιέργειες κ.α..Παρακαλούμε η υπηρεσία σας να προβεί σε αυτοψία για την άμεση καταγραφή του μεγέθους της ζημιάς στις καλλιέργειες του Δήμου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass