Επιχείρηση «αποκατάσταση ζημιών»

* ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ * ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΒΥΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΑ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2024 13:36

Επί ποδός δήμος και ΔΕΥΑΛ χθες το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε προχθές το απόγευμα τον νομό Λάρισας.

Οι ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύτηκαν από κεραυνούς, χαλάζι και δυνατούς ανέμους βύθισαν στο σκοτάδι ολόκληρες συνοικίες που παρέμεναν χωρίς ρεύμα μέχρι και χθες το απόγευμα.
Στα Πυροβολικά, στην Τούμπα, στη Νεάπολη, στον Πλατύκαμπο, στις Εργατικές Κατοικίες Αμπελώνα, οι κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και χθες στις 4 το απόγευμα, ενώ πολλά ήταν και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από πτώσεις δέντρων σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για 19 κοπές δέντρων μέσα στη Λάρισα που ξεριζώθηκαν και έπεσαν στον δρόμο, 8 αντλήσεις νερών από πλημμυρισμένα υπόγεια και δύο περιπτώσεις αφαίρεσης αντικειμένων, ενώ και χθες το πρωί κλήθηκε για άντληση υδάτων σε πλημμυρισμένο υπόγειο στη Λάρισα.
Συνολικά 55 κλήσεις έλαβε την Τρίτη από τις 6 το απόγευμα έως τις 10:30 το βράδυ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στη μάχη της αποκομιδής και της καθαριότητας τα συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων χθες από νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, χθες το πρωί οι υπάλληλοι επιχειρούσαν σε όλη την πόλη ανταποκρινόμενοι σε καταγγελίες των πολιτών για πτώσεις δέντρων, σπασμένα κλαδιά, επικίνδυνα σημεία και βουλωμένα από φύλλα φρεάτια.
Προχθές το απόγευμα έγιναν συνολικά 11 καταγγελίες, ενώ και χθες η μέρα ήταν δύσκολη αφού προστέθηκαν νέες. Όπως ανέφερε ο ίδιος, προβλήματα παρατηρήθηκαν σε όλη την πόλη (Καλλιθέας, πάρκο Αλκαζάρ, Καρδίτσης, Ηρώων Πολυτεχνείου, Κραννώνος, Φιλιππούπολη κ.λπ.), ενώ -πέρα από την αποκομιδή- συνεργεία χθες εντόπιζαν και επικίνδυνα σημεία π.χ. δέντρα με κλίση όπου θα έπρεπε να παρέμβουν.
Στο μεταξύ, χθες καταστηματάρχες και πολίτες ήταν με μια σκούπα και ένα λάστιχο στα χέρια προκειμένου να σκουπίσουν φύλλα από τα πεζοδρόμια και τις σχάρες φρεατίων, να πλύνουν μπαλκόνια και αυλές για να απομακρύνουν τα σημάδια της κακοκαιρίας.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass