Αποπειράθηκαν να εκβιάσουν πρόεδρο Συνεταιρισμού

*ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ *ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2024 13:21

Μήνυση για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του, κατέθεσε πρόεδρος Συνεταιρισμού της Λάρισας με αποτέλεσμα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος τριών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι και ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών να ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η μήνυση του προέδρου του Συνεταιρισμού υποβλήθηκε στις 9 Μαρτίου 2024 και με βάση τα όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- στις 10 το πρωί της 8ης Μαρτίου 2024 δύο άγνωστοι άνδρες πήγαν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού που εδρεύει στη Λάρισα και φέρονται να τον απείλησαν με αφορμή οικονομικές οφειλές του Συνεταιρισμού προς Αθηναίο που σχετίζεται με δανείστρια εταιρεία.
Διευκρινίζεται πως ο Συνεταιρισμός στο πλαίσιο της εμπορικής του δραστηριότητας είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την εταιρεία με την οποία φαίνεται ότι σχετίζεται ο Αθηναίος, ενώ -προ μερικών ετών- ο Συνεταιρισμός υπέγραψε συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους (σ.σ. το ύψος περιγράφεται στη μήνυση) με την εταιρεία της Αθήνας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με τον μηνυτή, οι δύο άγνωστοι δράστες, μετέβησαν στις αρχές του περασμένου Μαρτίου στα γραφεία του Συνεταιρισμού και δηλώνοντας ότι είναι εκπρόσωποι εισπρακτικής εταιρείας, ζήτησαν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού.
«ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ»
Αφού τους επιτράπηκε η είσοδος, φτάνοντας στο γραφείο του προέδρου, οι δύο άγνωστοι αρχικά ζήτησαν από τη γραμματέα να αποχωρήσει από την αίθουσα, κάτι που αρνήθηκε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, και στη συνέχεια με «έντονο», «επιθετικό ύφος» και «υψηλό τόνο» στη φωνή τους, φέρονται ότι απαίτησαν από τον πρόεδρο να τους δώσει τα χρήματα που οφείλονται στον Αθηναίο δανειστή.
Όταν ο πρόεδρος τούς δήλωσε ότι δεν έχει τα χρήματα που του ζητούν, τότε οι δύο άντρες φέρεται να τον απείλησαν φραστικά λέγοντας ότι θα τον βρούνε «σε κανένα χαντάκι» και ότι «θα βγει μακρύ χέρι». Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, οι δύο άντρες κάλεσαν τηλεφωνικά τον Αθηναίο δανειστή και σε ανοιχτή ακρόαση συνομίλησαν μαζί του και εκείνος τον παρέπεμψε «στα παιδιά»…
Έτσι, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού βεβαιώθηκε πως οι δύο άγνωστοι λειτουργούσαν για λογαριασμό του Αθηναίου δανειστή και πως αυτός τους έστειλε στη Λάρισα για να απαιτήσουν την καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων, με τον τρόπο που φέρονται να τα απαίτησαν.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού την επόμενη ημέρα απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας όπου υπέβαλε έγκληση κατά του Αθηναίου δανειστή δηλώνοντας ότι επιθυμεί την ποινική του δίωξη όπως και σε βάρος και των δύο αγνώστων.
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο φερόμενων ως δραστών για να συνταχθεί στη συνέχεια δικογραφία, σε βάρος του δανειστή για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης και σε βάρος των άλλων δύο για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία. Η υποβολή της Δικογραφίας είχε ως αποτέλεσμα ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα.Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass