Οδηγοί με παραβίαση ωραρίου και πειραγμένους ταχογράφους

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2024 14:20

Αποκαλυπτικοί αποδεικνύονται οι τροχονομικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλία στους αυτοκινητόδρομους (ΠΑΘΕ και Ε-65) αφού σύμφωνα με τον απολογισμό ελέγχων που ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, σχεδόν σε ένα από τα δύο οχήματα βεβαιώθηκε παράβαση.

Εξίσου αποκαλυπτικοί είναι και οι έλεγχοι σε φορτηγά οχήματα, όπου μεταξύ άλλων, βεβαιώθηκαν 7.258 παραβάσεις για παραβίαση ωραρίου εργασίας των οδηγών, αλλά και για «πειραγμένους» ταχογράφους και παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα με χρήση μαγνήτη, με τηλεχειριστήριο ή και με χρήση διπλής κάρτας.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. ο απολογισμός των τροχονομικών ελέγχων σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Α.Θ.Ε. και Ε-65, εδαφικής αρμοδιότητας αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλίας αφορά στο πρώτο 7μηνο του 2024.
Τονίζοντας ότι «έχοντας ως γνώμονα την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Καρδίτσας, του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) πραγματοποιούνται έλεγχοι σε οχήματα διαφόρων τύπων σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων ΑΘΕ και Ε-65, εδαφικής αρμοδιότητας αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια του Α’ 7μήνου του 2024 (Ιανουάριο έως και Ιούλιο του 2024): πραγματοποιήθηκαν συνολικά 50.886 έλεγχοι σε οχήματα (I.X. και Δ.Χ. επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα, λεωφορεία, δίκυκλα), βεβαιώθηκαν συνολικά 22.424 τροχονομικές παραβάσεις, από τις οποίες ενδεικτικά: 6.973 για ταχύτητα, 325 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 34 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 310 για φθαρμένα ελαστικά.
Ενώ μετά από ελέγχους σε φορτηγά οχήματα, μεταξύ άλλων, βεβαιώθηκαν συνολικά 7.258 παραβάσεις για παραβίαση ωραρίου εργασίας και μη τήρηση των διατάξεων για τους ταχογράφους και λοιπές αυτών (ορισμένες εξ αυτών παραβάσεις αφορούσαν επέμβαση στον ταχογράφο με χρήση μαγνήτη και με τηλεχειριστήριο, χρήση διπλής κάρτας, κ.ά.). Οι τροχονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass