«Πάμε σαν Αλλοτε» στη Σκήτη

* ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2024 15:45

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Μια νοσταλγική μαγευτική βραδιά, με απέραντη πανοραμική θέα στο Αιγαίο, έζησαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση «Πάμε σαν Άλλοτε», η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατόβραδο, στις 17 Αυγούστου, στην Σκήτη Αγιάς, εκδήλωση που διοργανώθηκε με επιτυχία από τον τοπικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο και την Κοινότητα.

Μια βραδιά με μεγάλη προσέλευση κόσμου να περπατάει στα όμορφα ανηφορικά δρομάκια του χωριού, να θαυμάζει την ομορφιά του και να γεμίζει ασφυκτικά την μικρή πλατεία, καθισμένοι άλλοι στις αυλές, στα σκαλιά, στις πεζούλες και άλλοι στα βραχάκια του χώρου της, που φάνταζε σαν παραμύθι με τα αναμμένα φαναράκια που φρόντισαν οι διοργανωτές να υπάρχουν και να θυμίζουν την ατμόσφαιρα των μπουάτ της εποχής του 1960.
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος Κική Νιβολιανίτη – Μουκούλη κάνοντας μία αναφορά στα μαγικά στέκια της εποχής εκείνης. Στη συνέχεια, οι καταπληκτικοί μουσικοί της εκδήλωσης, ο τραγουδιστής Τάσος Νοτόπουλος με την κιθάρα του και ο πιανίστας Νίκος Κοτσιανούλης, ταξίδεψαν και μάγεψαν με τις ποιοτικές μουσικές τους επιλογές το ωραίο κοινό που απολάμβανε και τραγουδούσε μαζί τους ενθουσιασμένο με τη ρομαντική αυτή βραδιά.
Στον χώρο υπήρχε και τηλεσκόπιο για την παρατήρηση της σελήνης από την ομάδα Α. Polarls.
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος μαζί με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 7:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσει την τελευταία από τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, με τίτλο «Ένα Χωριό, μια Γιορτή», με ένα οδοιπορικό στο Κάστρο της Σκήτης για ενημέρωση και γνωριμία με την ιστορία του από την προϊσταμένη στο Βυζαντινό Τμήμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Άννα Γιαλούρη.
Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από τον ξενώνα «Ηώς», στις 7:00 μ.μ. για όσους προτιμούν να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους και στις 6:30 μ.μ. για τους πεζοπόρους, με επιστροφή στον ξενώνα για απορίες ερωτήσεις και συζήτηση με θέμα το Κάστρο.
Έτσι θα κλείσει ο σύλλογος το δύσκολο, αλλά επιτυχημένο, εγχείρημα του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο θα συνεχίσει με τις νέες εκδηλώσεις του που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass