«Η Ρωμιοσύνη στην Ιμβρο δεν τελείωσε»

ΤΟΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2024 15:00

Στα Αγρίδια Ίμβρου βρέθηκε τον Δεκαπενταύγουστο, εορτή της Παναγίας, ο βουλευτής Λάρισας, γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η επίσκεψή μας, μας έδωσε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την αχνή αχτίδα αναγέννησης της ρωμαίικης παρουσίας στη νήσο, η οποία έχει αδιαμφισβητήτως τη δική σας ανεξίτηλη σφραγίδα. Χάρη στον δικό σας άοκνο και διαρκή αγώνα και το ένθερμο ενδιαφέρον που δείχνετε στη γενέτειρά σας, η ρωμαίικη Ίμβρος έχει ξεφύγει από τη στασιμότητα και την παρακμή που την καταδίκασαν τα γνωστά δραματικά γεγονότα των δεκαετιών του 1950 και 1960», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, κατά την προσφώνησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων πως «Σήμερα αχνοφέγγει μια ελπίδα ότι η Ρωμιοσύνη στην Ίμβρο δεν τελείωσε».
Την παραμονή της εορτής ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, συμμετείχε στον εσπερινό της Παναγίας στο πολύπαθο Σχοινούδι, άλλοτε μεγαλύτερο χωριό των Βαλκανίων, όπου στη δεκαετία του ‘70 εγκαταστάθηκαν ανοιχτές φυλακές βαρυποινιτών που οδήγησαν στην κατατρομοκράτηση και -σε συνδυασμό με το κλείσιμο σχολείων και την αναγκαστική απαλλοτρίωση των ρωμαίικων κτημάτων- στην εκδίωξη των Ρωμιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass