Απελευθέρωσαν λαγούς

* ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2024 13:55

Η Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων (Κ.Ο.Θ.) σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γνωρίζοντας τη σημασία που έχει η απελευθέρωση θηραμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, όσον αφορά τη διατήρηση των πληθυσμών σε επίπεδα τέτοια ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στην κάρπωση, αλλά και για τον εμπλουτισμό περιοχών με επιθυμητά θηραματικά είδη, βρίσκεται στην πρώτη θέση των φιλοθηραματικών δράσεών της.

Στις 7 και 12 Αυγούστου 2024 παρέλαβε και διένειμε στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιφέρειά της, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένο σχέδιο εμπλουτισμού, 100 άτομα λαγού. Οι λαγοί τοποθετήθηκαν στους πυρήνες προσαρμογής των Κυνηγετικών Συλλόγων, έτσι ώστε να υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν και με το πέρας της κυνηγετικής περιόδου να απελευθερωθούν στο φυσικό περιβάλλον, ώριμα και ικανά να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν.
Κύριος στόχος μας είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της οικολογίας και της ανθρώπινης δραστηριότητας. Γι’ αυτόν τον λόγο δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023. Με άμεση ρίψη τροφής στις καμένες περιοχές του Ν. Μαγνησίας, τη μεταφορά νερού με δεξαμενές και τώρα με τον εμπλουτισμό τους με θηράματα. Στις περιοχές που θάφτηκαν κάτω από το νερό και τώρα βιώνουν μια πρωτόγνωρη ξηρασία, προετοιμάσαμε κατάλληλα τις προς εμπλουτισμό περιοχές, ώστε να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες επιβίωσης των θηραμάτων που θα απελευθερωθούν.
Οι φιλοθηραματικές δράσεις της Ζ’ Κ.Ο.Θ. είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις – ενέργειες που χρειάζεται το φυσικό περιβάλλον σήμερα! Και συνεχίζουμε με απελευθερώσεις ατόμων ορεινής και πεδινής πέρδικας από το εκτροφείο του Κ.Σ. Βόλου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass