ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ραντεβού στην Κεντρική Πλατεία από τους συνταξιούχους

Δημοσίευση: 25 Νοε 2014 21:09 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:34

 

Την απόφαση τους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και να κατέβουν πάλι στους δρόμους επανέλαβαν σήμερα οι Συνταξιούχοι του Νομού Λάρισας δηλώνοντας αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο και τους έχουν οδηγήσει στα όρια της φτώχιας. Έτσι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιούχων, οι πρόεδροι των Σωματείων που μετείχαν κάλεσαν όλα τα μέλη τους να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στην Κεντρική Πλατεία. Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Επιμελητήριο συμμετείχαν οι πρόεδροι των Συνταξιουχικών Σωματείων: ΙΚΑ, Αθ. Κουματζέλης, ΟΑΕΕ, Χρ. Τσουβερλούδης, Δημοσίου, Αθ. Γούσιος και πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών, Ν. Κούβελας.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: Άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας. Καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Οι πρόεδροι επισήμαναν  ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία θετική απάντηση σε όλα  αυτά από την κυβέρνηση που οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση κάτω από τις βάρβαρες αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

«Η κυβέρνηση και η τρόικα, αναφέρθηκε, με το πρόσχημα της εξόδου από την κρίση έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Κόβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και λανσάρουν την εθελοντική εργασία, δηλαδή θέλουν να έχουν απλήρωτη εργασία και σύγχρονη δουλεία.

Το αγωνιστικό αυτό κάλεσμα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις το απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους και τους καλούν να το αγκαλιάσουν. Να δώσουν το "παρών" στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων μας που ταλανίζουν όλες τις φτωχές λαϊκές οικογένειες…»

                                                                                                                                 ΔΗ.ΒΑΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass