«Βρέχει κλαδιά»

* Δέντρο κόπηκε στα δύο και έπεσε σε σταθμευμένο όχημα * Συχνό το φαινόμενο της πτώσης κλαδιών στην πόλη

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2024 13:20

Άλλο ένα συμβάν αποκόλλησης και πτώσης κομματιού κορμού δέντρου σημειώθηκε στη Λάρισα, προχθές το βράδυ στην οδό Παλαιστίνης και προκάλεσε καταστροφές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο στην κυριολεξία σκεπάστηκε από τα κλαδιά!

Δεν πέρασε πολύς καιρός, από την ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο Δήμος Λαρισαίων, για τον κίνδυνο πάνω από τα κεφάλια μας στην πόλη, όταν διαπιστώθηκε ότι οι πτώσεις κλαδιών είναι συχνές, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Για το τελευταίο περιστατικό, στην οδό Παλαιστίνης, όπου κορμός πανύψηλου δέντρου κόπηκε στη μέση, κάτοικοι της γειτονιάς ισχυρίζονται πως είχαν εντοπίσει το πρόβλημα στο δέντρο και είχαν ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.
Άργησαν; Δεν ανταποκρίθηκαν; Άγνωστο.
Υπενθυμίζουμε ότι για τον κίνδυνο αποκόλλησης μεγάλων κλαδιών δέντρων -ιδίως πλατάνων- σε πάρκα και πλατείες, είχε ενημερώσει τους πολίτες, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, καθώς είχαν σημειωθεί περιστατικά πτώσης κλαδιών στην πόλη, με ενδεχόμενο κίνδυνο τον σοβαρό τραυματισμό διερχομένων.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία, «το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αποκολλήσεις βραχιόνων μεγάλων πλατάνων στο Πάρκο Αλκαζάρ, φαινόμενο που οφείλεται στις παρατεταμένες και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την επίσης παρατεταμένη ανομβρία, εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Το φαινόμενο είναι γενικευμένο και παρατηρείται αυτή την περίοδο σε πολλές πόλεις της χώρας, κυρίως σε μεγάλα πλατάνια, εντός του αστικού ιστού σε πάρκα και πλατείες.
Για τους λόγους αυτούς, η υπηρεσία απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επιλέγουν για την ξεκούραση/ανάπαυσή τους κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στο Πάρκο Αλκαζάρ ή σε κάποια άλλη πλατεία, δέντρα με μικρότερο όγκο φυλλώματος (κόμη)». Η Διεύθυνση Πρασίνου παρακολουθεί το εν εξελίξει φαινόμενο, ενώ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 2410 614 637 και 622 956, σε περίπτωση που διαπιστώσουν πτώση μεγάλου κλαδιού στην περιοχή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass