Γιορτάζουν τον προστάτη τους Αγιο Σπυρίδωνα

* ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 7:26

Σήμερα Σάββατο 10 και αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου, η Κοιλάδα Λάρισας εορτάζει το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου το 1716 ο Άγιος απάλλαξε το νησί της Κέρκυρας από την πολιορκία των Τούρκων.

Οι κάτοικοι της Κοιλάδας ευλαβικά πανηγυρίζουν τον προστάτη τους Άγιο, αφού ο ενοριακός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος σε αυτόν τον θαυματουργό άγιο.
 Ο ναός, χτισμένος από το 1777, αποτελεί το κόσμημα της Κοιλάδας και είναι σημείο προσέλευσης πολλών πιστών. Σήμερα ο ναός δεν είναι σε λειτουργία, διότι από τον σεισμό έχει πάθει σοβαρές ζημιές και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες αναστήλωσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του ναού στα 250 χρόνια λειτουργίας του.
Στον ναό φυλάσσεται και ο Σταυρός ευλογιάς του βασιλέως Κωνσταντίνου, όπου ο ιερέας ευλόγησε με αυτόν την εκστρατεία για τη νίκη της μάχης του Σαρανταπόρου.
Οι ακολουθίες θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Κοιλάδος.
Σήμερα Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου.
Αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου, από τις 7 το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7:30 θα τελεστεί η παράκληση της Παναγίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass