Φυλάκιση εννέα μηνών σε 27χρονη

* ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2024 13:20

Κάθε άλλο παρά έπεισαν το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας οι εξηγήσεις που έδωσε χθες μια 27χρονη για τα όσα έπραξε σε βάρος του 34χρονου Λαρισαίου, με αποτέλεσμα αυτός, έπειτα από μια βραχύβια συγκατοίκηση, να βρεθεί κρατούμενος στην αστυνομία και η πρώην πλέον σύντροφός του να επιχειρεί κιόλας να κάνει αγορές με τη δική του πιστωτική κάρτα.

Η 27χρονη οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Αυτοφώρου, όπου και κρίθηκε ένοχη, τόσο για απόπειρα απάτης με υπολογιστή όσο και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή και ασκώντας έφεση αναμενόταν να πάρει τελικά τον δρόμο για την επιστροφή στη γενέτειρά της.
Γράφοντας έτσι τον επίλογο στη μόλις πενθήμερη συγκατοίκηση με τον 34χρονο Λαρισαίο, ο οποίος, όπως ανέφερε χθες στο Δικαστήριο, «γνωριστήκαμε διαδικτυακά» τους τελευταίους μήνες «και ήρθε σπίτι μου για να γνωριστούμε καλύτερα».
Όπως… όντως γνωρίστηκαν καλύτερα, αφού η 27χρονη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 5 Αυγούστου, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας να ενημερώνεται για πιθανό θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
Η 27χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως ο σύντροφός της φέρεται ότι στις 4 Αυγούστου της έπιασε το χέρι και της προκάλεσε μώλωπες, ενώ στις 5 Αυγούστου τη χτύπησε στο πρόσωπο με σφαλιάρα. Έτσι, ο 34χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, αλλά οι… εκπλήξεις δεν είχαν τελειωμό.
Καθώς ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του, στο κινητό του τηλέφωνο έλαβε μήνυμα από την τράπεζα για επιχειρούμενες συναλλαγές με το ηλεκτρονικό κατάστημα SHEIN για αγορά γυναικείων ρούχων.
Για 8 συνολικά συναλλαγές, όπως αναφέρθηκε χθες στο Αυτόφωρο, οι οποίες, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκαν, με αφορμή και το ανεπαρκές χρηματικό υπόλοιπο στον λογαριασμό του Λαρισαίου.
Οι συναλλαγές αυτές γινόταν εν αγνοία του 34χρονου, ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός, με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Α.Τ. Λάρισας να βρίσκουν όντως την 27χρονη στο σπίτι του, την οποία και προσήγαγαν στην ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να τη συλλαμβάνουν στη συνέχεια κατηγορούμενη για απόπειρα απάτης με υπολογιστή, αλλά και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ακολούθησαν, έτσι, δύο δικαστήρια. Το πρώτο έγινε προχθές Τρίτη με τον 34χρονο να παραπέμπεται στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ως κατηγορούμενος για… ενδοοικογενειακή βία, με αφορμή και τα όσα κατήγγειλε η 27χρονη ενόσω νοσηλευόταν. Μόνο που η πρώην σύντροφος ενώπιον του Δικαστηρίου ανακάλεσε όσα είχε καταγγείλει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο 37χρονος να απαλλάσσεται των κατηγοριών και να κηρύσσεται αθώος.
Έτσι, οι δύο πρώην σύντροφοι έφθασαν χθες στο δεύτερο Δικαστήριο, με κατηγορούμενη, αυτήν τη φορά, την 27χρονη. Αρχικά ο 37χρονος κατέθεσε πως γνωρίστηκαν με την 27χρονη, η οποία στην απολογία της σημείωσε πως «εγώ τον αθώωσα και εκείνος εκδικητικά δήλωσε ότι έκανα συναλλαγές».
«Δε χρησιμοποίησα κανέναν υπολογιστή» πρόσθεσε η 27χρονη, «μετά το νοσοκομείο γύρισα στο σπίτι και έκανα μπάνιο», με την εισαγγελέα της έδρας να σημειώνει την απορία της πώς δέχθηκε να επιστρέψει στο σπίτι εκείνου που νωρίτερα τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία.
«Κάποιος άλλος έκανε τις πράξεις, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν το έκανα εγώ» τόνισε με έμφαση η 27χρονη, απαντώντας στο ερώτημα ποιος προσπάθησε 8 φορές να κάνει τις αγορές μέσω του υπολογιστή του 37χρονου, ενώ εκείνος βρισκόταν υπό κράτηση και αυτή βρισκόταν στο σπίτι του.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της 27χρονης για την απόπειρα απάτης και την απαλλαγή της για τα χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή της, ενώ η υπεράσπιση της 27χρονης επισήμανε ότι ο ίδιος ο 37χρονος μέσω του κινητού του τηλεφώνου ήταν αυτός που έκανε τις συναλλαγές και πως δεν υπάρχει αποδεικτικό μέσο ως προς την ενοχή της 27χρονης.
Το Δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχη την 27χρονη και για τα δύο αδικήματα και καθώς η ίδια παραδέχθηκε ότι και στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και για άλλα αδικήματα, της επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass