Σύσκεψη για τη λειψυδρία στη Θεσσαλία

* ΖΗΤΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2024 14:15

Ερώτηση που χαρακτηρίζει «κατεπείγουσα» αλλά και αίτημα «οργανωμένης σύσκεψης με συγκεκριμένη ατζέντα και προετοιμασία των συμμετεχόντων» προς τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, υπέβαλε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αναφορικά με τη λειψυδρία που πλήττει συνολικά τη χώρα, αλλά λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις στη Θεσσαλία και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας εκ μέρους της Πολιτείας, έχει υπάρξει έως και σήμερα εντελώς σπασμωδική. Οι όποιες παρεμβάσεις στοχεύουν στην άμεση ενίσχυση των πληττόμενων περιοχών, χωρίς ωστόσο να έχει διαμορφωθεί συγκεκριμένη στρατηγική και σχεδιασμός για την καταπολέμηση του φαινομένου. Και τούτο μάλιστα, ενώ η κλιματική αλλαγή μεγεθύνεται με την πάροδο του χρόνου και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό από περιβαλλοντική άποψη. Η μοναδική περίπτωση για να αναχαιτισθεί το φαινόμενο της λειψυδρίας είναι να καταστρωθεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισή της. Η επίκληση της κλιματικής αλλαγής, δεν έχει κανένα νόημα ενόσω το κράτος δεν κάνει τίποτα για την αναβάθμιση των υποδομών και την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Απαιτούνται έργα ορεινής υδρονομίας, διαχείρισης και συγκράτησης των διαθέσιμων υδάτων, απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που η Κυβέρνηση αρνείται να καταστρώσει. Ειδικά δε για τη Θεσσαλία που έχει ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα από τις πλημμύρες και οι επιστήμονες προειδοποιούν για κορύφωση της λειψυδρίας, αλλά και για κίνδυνο νέων πλημμυρών στο μέλλον λόγω των συνθηκών που διαμορφώνει ο παρατεταμένος καύσωνας και η ανομβρία, είναι αναγκαία η άμεση διενέργεια έκτακτης σύσκεψης με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών για ανάληψη δράσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass