«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ μπαίνουν στα σπίτια

* Επικαλούνται ηλεκτρολογική βλάβη * Στοχεύουν στην κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών * Παρουσιάστηκαν πολλές περιπτώσεις στη Λάρισα * Αναμένουν τα υποψήφια θύματα στην είσοδο διαμερισμάτων * «Μην πείθεστε εύκολα…» προειδοποιεί τους πολίτες η ΕΛ.Α.Σ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2024 16:30

Επίμονοι αποδεικνύονται οι απατεώνες που συστήνονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους και να καταφέρουν να εισέλθουν στα σπίτια τους, με πρόφαση την ηλεκτρολογική βλάβη, αλλά απώτερο σκοπό την κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών.

Αυτές τις ημέρες, μεταξύ άλλων περιπτώσεων, καταγράφονται στη Λάρισα πολλές απάτες με δράστες να συστήνονται ως δήθεν υπάλληλοι τη ΔΕΗ, με τη διαφορά ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις γίνονται φορτικοί στα υποψήφια θύματά τους, που συνήθως επιλέγουν να είναι ηλικιωμένοι προκειμένου να καταφέρουν να μπούνε στα διαμερίσματά τους.
Την περασμένη Δευτέρα στις 11 το πρωί και στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου δυο δράστες ανέμεναν έξω από το διαμέρισμα 1ου ορόφου και όταν επέστρεψε η 75χρονη ένοικος, συστήθηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, οι οποίοι θα έπρεπε να ελέγξουν τη βλάβη, που δηλώθηκε δήθεν, για το συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Στα περίπου 15 λεπτά που παρέμειναν στο διαμέρισμα, ο ένας εκ των δραστών απασχολούσε την 75χρονη κάνοντας δοκιμές στον πίνακα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του διαμερίσματος. Τη ίδια ώρα ο συνεργός του έκανε άνω κάτω το δωμάτιο της κρεβατοκάμαρας από το οποίο έκλεψε χρυσαφικά χρηματικής αξίας 4.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην αστυνομία.
Στην ίδια συνοικία, στη 1 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, ένας άγνωστος άνδρας ανέμενε έξω από διαμέρισμα 2ου ορόφου, στο οποίο επέστρεψε 76χρονη με τον σύζυγό της. Ο δράστης με φορτικό τρόπο επέμενε στο ζευγάρι να εισέλθει στο διαμέρισμά τους και τα κατάφερε τελικά. Έτσι ζήτησε και τον οδήγησαν στην κουζίνα για να ελέγξει δήθεν τη λειτουργία των συσκευών, όπως ζήτησε να ελέγξει και τον πίνακα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, για να επιδιορθώσει τη δήθεν βλάβη.
Σύμφωνα και με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. το ζευγάρι δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε την ύπαρξη και δεύτερου δράστη ο οποίος την ώρα που ο δήθεν υπάλληλος έκανε έλεγχο στις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού, εκείνος βρέθηκε στο χώρο της κρεβατοκάμαρας όπου έψαξε και βρήκε μικρό χρηματικό ποσό, αλλά και κοσμήματα τα οποία έκλεψε.  
Σε άλλες περιπτώσεις όπως ανέφεραν στην «Ε» κάτοικοι της συνοικίας της Νεράιδας, οι άγνωστοι δράστες ελέγχουν μέσω θυροτηλεφώνων για την παρουσία ενοίκων στα διαμερίσματα και επίσης με επίμονο τρόπο ζητούν να εισέλθουν στα διαμερίσματα. Σε άλλη περίπτωση αναφέρθηκε μάλιστα ότι «έσπρωχναν» ηλικιωμένη γυναίκα για να μπούνε στο διαμέρισμά της, πράξη που δεν επιτεύχθηκε όταν παρενέβη γείτονας.  
Υπενθυμίζεται πως, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά προς τους πολίτες «να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων» και «να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass