«Ασυνεπέστατη η κυβέρνηση στις Θεσσαλικές επιχειρήσεις»

* ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2024 14:20

Σε νέα ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη και Ανάπτυξης, κ. Τ. Θεοδωρικάκο προχώρησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, παρατηρώντας «ασυνέπεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση, έναντι των βαριά πληγεισών μεγάλων Θεσσαλικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, από τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου» και επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «Επανέρχομαι για την ανάγκη ενίσχυσης των Θεσσαλικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, μετά τις θεομηνίες του φθινοπώρου του 2023.

Αυτή τη φορά, με νέα επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), κ. Γιώργος Ρουπακιάς, ενημερώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πως πολλές από τις επιχειρήσεις/βιομηχανίες μελών του Συνδέσμου εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες των Daniel & Elias-όσες δηλαδή επιβίωσαν εξ αυτών και δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Παρά το γεγονός, ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες τόνισαν τον χειμώνα πως θα θεσπιστεί ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των πλημμυρόπληκτων Θεσσαλικών επιχειρήσεων, στα πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού νόμου 4887/2022, υπό το καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα 360», έκτοτε, «αγνοούνται», καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντιθέτως, και όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, ‘’έχουν διαπιστωθεί σημαντικές καθυστερήσεις στη μέχρι τώρα υλοποίηση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 και δεν έχουν ικανοποιηθεί και προγενέστερα, απλούστερα αιτήματα του Συνδέσμου, όπως οι ταχείες, κατά προτεραιότητα, εκταμιεύσεις πληρωμών από την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, η άμεση αξιολόγηση αιτημάτων και η έκδοση αποφάσεων κατά προτεραιότητα για επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που έχουν υποβάλει αιτήματα υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων σε επενδυτικούς νόμους, αιτήματα ελέγχου και αιτήματα τροποποίησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass