Εγκρίθηκε ο ισολογισμός για το 2022

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΠΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 14:21

ΤΎΡΝΑΒΟΣ
(Του ανταποκριτή μας)
Με κεντρικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης για το οικονομικό έτος 2022 συνεδρίασε προχθές το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου.

Η συνεδρίαση κινήθηκε σε ήπιους τόνους, με αποτέλεσμα ο ισολογισμός να εγκριθεί με κάποιες παρατηρήσεις από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε», κ. Σάμερ Αθανάσιο Αμάρι, ενώ ο κ. Κόκουρας δήλωσε «το ψηφίζουμε σαν θετικό αποτέλεσμα».
Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι μετατρέπεται το Κέντρο Υγείας Αμπελώνα σε πολυδύναμο με νέες τοποθετήσεις γιατρών παιδιάτρου και παθολόγου. Επίσης, με παρέμβαση του περιφερειάρχη προχωρά η ασφαλτόστρωση της Ελ. Βενιζέλου στον Αμπελώνα ως έργο από τη ζημιά των πλημμυρών του 2023, με τον κ. Κόκουρα να σχολιάζει πως είναι έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, «ήταν στο πρόγραμμα, απλά το υλοποιείτε», ενώ η διαγράμμιση «έφυγε την επόμενη μέρα».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νταλαγιάννης προχώρησε σε ενημέρωση για την πυροπροστασία, αναφέροντας πως: «Δεν έχουμε μηχανήματα, δεν έχουμε άτομα. Διεκδικούμε μηχανήματα και προσωπικό. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική και είμαστε συχνά πρώτοι στη φωτιά, αλλά θέλουμε βοήθεια. Η πυρόσβεση γίνεται με τη βοήθεια εθελοντή που βοηθάει τους υπαλλήλους του Δήμου».
Από την παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν για τον περονόσπορο, αλλά και την πανώλη. Όπως ανέφερε: «Δεν έχουμε κρούσμα στον Δήμο Τυρνάβου, αλλά γύρω από τον Δήμο. Αύριο στις 11 θα συναντηθούμε στο Δημαρχείο Αμπελώνα με τους κτηνοτρόφους, παρουσία του περιφερειάρχη, κ. Κουρέτα. Η πανώλη δεν ήρθε τυχαία, αλλά από εισαγόμενα ζώα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα και παράνομες εισαγωγές. Να αποζημιωθούν 100% οι κτηνοτρόφοι. Εξετάζουμε λύσεις μέτρα ανακούφισης των κτηνοτρόφων, αφού πλέον είναι σε καραντίνα».
Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας αναφερόμενος στην πανώλη σχολίασε τα εξής: «Δεν υπάρχουν ζώα για να αντικαταστήσουν τις απώλειες, έστω κι αν αποζημιωθούν στο 100%. Πολύ μεγάλο το πρόβλημα της πανώλης και πολύ μεγάλος ο κίνδυνος. Αύξηση του κόστους εκτροφής και τα προβλήματα είναι σε όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζεται ο κτηνοτρόφος. Δεν ξεχνάμε αυτούς που έφεραν την ασθένεια, αλλά πρώτα πρέπει να την ελέγξουμε και μετά θα δούμε τις ευθύνες των εμπόρων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass