«Επιχείρηση σκούπα» σε ομπρέλες και ξαπλώστρες

* ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ * ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΡΑΤΟΥΝ» ΧΩΡΟ * «ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΟΧΗ...» ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2024 14:45
Προ ημερών η «Ε» φιλοξένησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία από τον Στρίντζο. Εκεί έχει γίνει κατάληψη από κάποιους που έχουν στήσει... μόνιμα τις ομπρέλες τους (προφανώς για να μην μπαίνουν στον κόπο να τις κουβαλάνε) και ο επισκέπτης ψάχνει χώρο να αποθέσει τα δικά του πράγματα, αφού το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις Προ ημερών η «Ε» φιλοξένησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία από τον Στρίντζο. Εκεί έχει γίνει κατάληψη από κάποιους που έχουν στήσει... μόνιμα τις ομπρέλες τους (προφανώς για να μην μπαίνουν στον κόπο να τις κουβαλάνε) και ο επισκέπτης ψάχνει χώρο να αποθέσει τα δικά του πράγματα, αφού το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις

Σηκώνει... μανίκια και αναλαμβάνει δράση ο Δήμος Τεμπών στις παραλίες του, καθώς με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό πως θα μαζέψει όλες τις μόνιμες ξαπλώστρες – καθίσματα και ομπρέλες που αφήνουν λουόμενοι στις αμμουδιές.

Πρόκειται για μια γνωστή τακτική, με την οποία αρκετοί θέλουν να κρατούν μόνιμο χώρο μπροστά στη θάλασσα, εμποδίζοντας τους υπόλοιπους να καθίσουν εκεί. Τακτική που έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με όλα όσα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται, και μάλιστα με επιτυχία, όσον αφορά στον περιορισμό των ομπελοκαθισμάτων από τους επαγγελματίες στις παραλίες όλης της χώρας.
Ο Δήμος Τεμπών κάνει γνωστό πως θα δώσει, μάλιστα, και χρονικό περιθώριο στους πολίτες μέχρι τις 4 Αυγούστου για να μαζέψουν τα πράγματά τους.
Για το θέμα μίλησε στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και τόνισε πως πρέπει να το κάνουν άμεσα, «για να είναι δίκαιη η κατάσταση απέναντι σε όλους και οι παραλίες να εμφανίζουν μια όμορφη εικόνα». Πιο αναλυτικά:
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Ο Δήμος Τεμπών με ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι δε θα υπάρξει ανοχή στη μόνιμη τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων στις παραλίες του.
«Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου ήδη έχουμε εντοπίσει ιδιώτες να καταλαμβάνουν χώρους σε παραλίες του Δήμου με ομπρέλες και ξαπλώστρες, εμποδίζοντας συστηματικά την απρόσκοπτη διέλευση των λουόμενων στα συγκεκριμένα σημεία.
Πέρα από το γεγονός ότι σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία η κάθε μορφή κατάληψης είτε από επαγγελματίες είτε από ιδιώτες συνιστά παράνομη πράξη και εκτός αυτού, δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες μας κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό», τονίζει ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Τεμπών καλεί όσες και όσους έχουν τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες μόνιμα σε παραλίες, να τις συλλέξουν έως την Κυριακή 4/8, καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου θα ξεκινήσουν να τις απομακρύνουν, μετά το πέρας της προθεσμίας που δίνεται.
ΜΑΝΩΛΗΣ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Σε επικοινωνία που είχε η «Ε» με τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Γιώργο Μανώλη, σημειώθηκε πως κάτι τέτοιο δε γίνεται για πρώτη φορά, καθώς είχε εμφανιστεί και πέρυσι αυτό το φαινόμενο. Ο δήμαρχος τόνισε κατηγορηματικά ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως πρέπει να σέβεται την παραλία και τους γύρω του. Θα πρέπει να μην αφήνουν τα πράγματά τους κάτω στην αμμουδιά, προκειμένου να καταλάβουν χώρο, αλλά να φροντίζουν να τα μαζεύουν και να τα ξανακατεβάζουν όταν πάνε για μπάνιο».
Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, δεν είναι αυξημένος φέτος ο αριθμός αυτών των περιπτώσεων και δε σχετίζεται με τα όσα προηγήθηκαν με τους επαγγελματίες που χρειάστηκε να περιοριστούν.
Σχετικά με τις τελευταίες, μάλιστα, εξελίξεις ο δήμαρχος Τεμπών σημείωσε πως πλέον η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη για όλους τους επισκέπτες, καθώς ο ελεύθερος χώρος είναι γεγονός.
Για το πώς αντέδρασαν οι επαγγελματίες, ο κ. Μανώλης σημείωσε πως «υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες, αλλά ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί».
Γενικά για το πώς είναι η κίνηση στα παράλια του Δήμου, ο κ. Μανώλης είπε πως «είναι μια καλή χρονιά, παρά τα όποια προβλήματα. Οι ομορφιές του Δήμου Τεμπών φέρνουν κόσμο στην περιοχή τόσο από άλλα μέρη της Ελλάδας όσο και από το εξωτερικό. Ευελπιστούμε να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν».
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τις παραλίες του Δήμου Τεμπών, αλλά και στον Δήμο Αγιάς. Ανάλογα, το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλη την Ελλάδα, με αρκετούς Δήμους να έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις.
Την απομάκρυνση ομπρελών, ξαπλώστρων και κάθε είδους σταθερής κατασκευής, τοποθετημένες από ιδιώτες στις παραλίες, σε μόνιμη βάση, ανακοίνωσε και ο Δήμος Κασσάνδρας. Στην ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος υπογραμμίζει πως η τοποθέτησή τους και η σταθερή παραμονή τους είναι παράνομη και καλεί τους δημότες σε συμμόρφωση, καθώς μετά την εν λόγω ανακοίνωση και χωρίς άλλη ειδοποίηση τα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα θα απομακρυνθούν από συνεργείο του Δήμου ως ρύποι.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass