«Εργασιακός μεσαίωνας στους πυροσβέστες»

*ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2024 15:11

«Εργασιακό μεσαίωνα» καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, η οποία σε ανακοίνωσή της, επιρρίπτει ευθύνες και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διαχείριση των προβλημάτων του κλάδου. Συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής: «Ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει επιβληθεί στους πυροσβέστες, αντιμετωπίζεται μόνο με τη μαζική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις και όχι δια μέσου αντιπροσώπων, στυλοβατών των κυβερνητικών αντεργατικών πολιτικών. Προς έκπληξή μας ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του προεδρείου της Ομοσπονδίας μας να οργανώσει κινητοποίηση - διαμαρτυρία για όλα αυτά που υπομένουμε με την εφαρμογή του νομού 4662/2020, αλλά και τις καταχρηστικές εντολές πολλών διοικήσεων. Βεβαίως και κρατάμε μικρό καλάθι ειδικά όταν ακούγονται βαρύγδουπες δηλώσεις από τους εντολοδόχους των εκάστοτε κυβερνήσεων…

Δεν άργησε να μας επιβεβαιώσει το ίδιο το προεδρείο της ομοσπονδίας με το κάλεσμα στην κινητοποίηση όπου ενώ λέει αγωνιστικό προσκλητήριο και για δυναμική φυσική παρουσία στην πραγματικότητα απευθύνεται στα προεδρεία των ενώσεων και μόνο στον πρόεδρο και τον γραμματέα. Να μαζευτεί μια παρεούλα δηλαδή, στην πλειοψηφία τους φιλοκυβερνητικοί, και να «τρίξουν» τα δόντια στην κυβέρνηση. Ακόμα και τα αιτήματα που προβάλλουν ένα θόλο τοπίο είναι αφού δεν απαιτούν την κατάργηση του νόμου 4662/2020, αλλά τροποποιήσεις, ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να αναφέρουν για ακόμη μία φορά ότι ο συγκεκριμένος νόμος θεσμοθετήθηκε με σαφή σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. Επίσης σχετικά με τις επιφυλακές αυτό που απαιτούν είναι αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική - Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα. Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, να είστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι εργασιακές μας συνθήκες στο παραμικρό, ούτε με τις απειλές για μηνυτήριες αναφορές, ούτε με δήθεν κινητοποιήσεις προορισμένες να αποτύχουν. Όλα αυτά είναι ένα καλό προπέτασμα καπνού για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια και να παριστάνουν ότι θέλουν πραγματικά να αντιδράσουν στην εφαρμογή των μέτρων του νόμου, που οι ίδιοι έβαλαν πλάτη με τη στάση τους για να ψηφιστεί, και να κατευνάσουν με κάποιον τρόπο και την τεράστια αγανάκτηση των συναδέλφων. Με τους συναδέλφους αμέτοχους όμως. Κανένας αγώνας που γίνεται για τους πυροσβέστες δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους πυροσβέστες! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απευθύνουμε για ακόμη μία φορά κάλεσμα σε όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις του Π.Σ. να πάρουν αποφάσεις για πραγματικές κινητοποιήσεις, με τους συναδέλφους συμμέτοχους και με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων όπως αυτά που κατέθεσε για έγκριση στο ψήφισμά της η Ε.Α.Κ.Π. στο 26ο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass