Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2024 9:01

Πυρκαγιά στο Παλαιόκαστρο Ελασσόνας
Πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση στο Παλαιόκαστρο Ελασσόνας.
Στο σημείο έφτασαν 40 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 10ης ΕΜΟΔΕ και 14 οχήματα, ενώ συνέδραμαν από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Προσλήψεις από τον ΕΛΓΑ
Ο ΕΛ.Γ.Α. ανακοίνωσε πως θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις προσωπικού ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων με τη διαδικασία του άρθρου 36 του ν. 4765/2021, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών.
Υπόδειγμα Εντύπου ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (ΠΕ Γεωπόνων), καθώς & το Ειδικό Παράρτημα (Α1) απόδειξης γνώσης χειρισμού (Η/Υ) με σήμανση έκδοσης “03-01-2024” οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στον δικτυακό τόπο του ΕΛ.Γ.Α. (www.elga.gr) ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή:
Νέα & Ανακοινώσεις - Προσλήψεις Προσωπικού- Έκτακτο Προσωπικό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ΠΕ Γεωπόνων συνοδευόμενη απο τα απαραίτητα δικαιολογητικά), ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: m.mataraga@elga.gr μέχρι την Πέμπτη 01-08-2024 και ώρα 23:59.

 

Μέχρι 5 Αυγούστου δηλώσεις ζημίας για καταστροφές από τον καύσωνα
Ο Δήμος Φαρσάλων από τις 21 Ιουλίου 2024 λόγω του σφοδρού καύσωνα που έπληξε την περιοχή, προχώρησε σε αναγγελία ζημιάς στο ΕΛΓΑ για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Μέχρι σήμερα έχουν λάβει έγκριση από τον ΕΛΓΑ οι εξής Δημοτικές Κοινότητες: Άγιος Γεώργιος, Βασιλή, Κατωχώρι, Κρήνη, Μ. Ευύδριο, Πολυνέρι, Σταυρός, Υπέρεια, Βαμβακού, Ζωοδόχος Πηγή, Ρευματιά, Σιτόχωρο και Φάρσαλα. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημίας στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ είναι μέχρι 5 Αυγούστου 2024.

 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 1η Αυγούστου στις 3:00 το μεσημέρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Τα πιο σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης: Έγκριση ορισμού δύο μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία «Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Ανώνυμη Εταιρεία» (Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.). Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων ΕΠΑ.Σ., Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α για απασχόληση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά το σχολικό έτος 2024-2025 καθώς και για τα επόμενα έτη. Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΠΕΘ) και στο Πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ. Απόδοση σε χρήμα για τα ΜΑΠ που δεν χορηγήθηκαν σε 4 δικαιούχους εργαζομένους των Π.Ε.Μ.Σ. συνταξιούχους 31.12.2023 και 5 δικαιούχους υπαλλήλους ΙΔΟΧ της Δ.Α.Ο. Έγκριση Αθλητικών Εκδηλώσεων 2024 Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π. Ε. Λάρισας και συνδιοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης Π.Ε. Λάρισας-Περιφέρεια Θεσσαλίας.Το «Μαύρο

 

Ψαράκι» στην Ανάβρα
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Το «Μαύρο Ψαράκι», το αριστουργηματικό παραμύθι του Σαμάντ Μπεχράγκι, θα παρουσιάσουν στην Ανάβρα Αγιάς, ως θεατρική διασκευή, οι «Αστροναύτες», την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ., στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ για όλους. Διοργάνωση Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας.

 

Ευθύνες στην Περιφέρεια για προβλήματα στο Μηχανολογικό
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΤΣΙΑΠΛΕ
Ως υπεύθυνη για τα προβλήματα στο Μηχανολογικό της ΠΕ Λάρισας χαρακτηρίζει την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Τάσος Τσιαπλές. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Πιο αναλυτικά η δήλωσή του: «Προβλήματα στη διεξαγωγή των εξετάσεων για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, μας κατήγγειλαν υποψήφιοι οδηγοί αυτοκινήτων και συγκεκριμένα την αναβολή 3 τουλάχιστον ημερών εξέτασης στην αίθουσα του Μηχανολογικού της Π.Ε. Λάρισας, λόγω της μη λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού, ακόμα και γιατί δεν υπήρξε μελάνη στα εκτυπωτικά μηχανήματα!
Μάλιστα πρόβλημα με αναβολή εξετάσεων υπήρξε και σε αίθουσα του παλιού Κτηνιατρείου Λάρισας, στην οποία είχε αποφασιστεί να μεταφερθεί η διαδικασία εξετάσεων, γιατί και εκεί είχε πρόβλημα λειτουργίας το κλιματιστικό!
Αυτή κατάσταση είχε σαν αποτέλεσμα, πέρα από την ταλαιπωρία υποψήφιων οδηγών, να έχει και οικονομικό αντίκτυπο, αφού αρκετοί έχασαν το μεροκάματο απουσιάζοντας από την εργασία τους και στο τέλος να μην καταφέρουν να δώσουν τις εξετάσεις και να μπουν ξανά στη σειρά.
Η ευθύνη γι’ αυτά τα προβλήματα ανήκει στην περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, η οποία οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα για την οριστική επίλυσή τους».

 

Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης
Το Σάββατο 10 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση.
Επίσης, την Τετάρτη 21/8/2024 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδδαίο.

 

Δράσεις Γυναικών Αγιάς
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα συμμετέχει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κόκκινο Νερό τη Δευτέρα 5 Αυγούστου. Ώρα αναχώρησης από την Αγιά στις 5:30 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948-304.058. Επίσης, ενημερώνει ότι θα τελέσει αρτοκλασία υπέρ υγείας την Πέμπτη 1η Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγιά, στις 7:30 μ.μ. (πρώτη παράκληση).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass