Ηλεκτρονικά «μάτια» στη Δικαιοσύνη…

Δημοσίευση: 24 Νοε 2014 20:23 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:32

 

 

Ζωσμένο από κάμερες, είναι από σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, που αυξάνει κι άλλο τα μέτρα ασφαλείας. Οι δέκα κάμερες ασφαλείας, είχαν τοποθετηθεί από μέρες και από σήμερα άρχισαν να λειτουργούν. Περιμετρικά του μεγάρου, για την αποτροπή τυχόν φθορών στο κτίριο. Οι κάμερες, βρίσκονται σε λειτουργία όλο το 24ωρο και οι οθόνες τους ελέγχονται από ειδικό κέντρο, που εγκαταστάθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Λάρισας. Επίσης, τοποθετούνται ειδικές επιγραφές για την ενημέρωση των πολιτών, όπως επιβάλλει ο νόμος. 

Το επόμενο βήμα, για την ολοκλήρωση των μέτρων ασφαλείας, είναι η τοποθέτηση πλεγμάτων στα τζάμια του ισογείου και προς την πλευρά της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου, για να μην σπάζουν. Το πρώτο βήμα, για την αύξηση της ασφάλειας του μεγάρου, έγινε με την τοποθέτηση μαγνητικής πύλης ανίχνευσης μετάλλων, στην κεντρική είσοδο του μεγάρου, που είναι και η μοναδική. Με την τοποθέτηση των πλεγμάτων, ολοκληρώνονται τα μέτρα ασφαλείας του δικαστικού. Σημειώνεται, ότι οι σχετικές αποφάσεις είχαν ληφθεί, χρόνια πριν, αλλά δεν υλοποιούνταν, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μετά όμως και τις αλλεπάλληλες φάρσες για βόμβα, που γίνονταν τα τελευταία χρόνια και τις συνεχείς πιέσεις της επιτροπής του μεγάρου, οι προφορικές δεσμεύσεις, υλοποιήθηκαν από τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου.

Ε. Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass