Δήμοι ετοιμάζονται για το «Απόλλων»

* Στοχεύουν την ένταξή τους στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2024 13:11

Την ένταξή τους στο εθνικό πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού για ευάλωτα νοικοκυριά και Δήμους, μέσω Ενεργειακών Κοινοτήτων με την ονομασία «Απόλλων», σχεδιάζουν Δήμοι της Π.Ε. Λάρισας. Πρώτο βήμα είναι να εγκρίνουν το Δημοτικά τους Συμβούλια την ένταξη στο πρόγραμμα, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους στον φορέα που θα δημιουργήσει τη μεγάλη Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προβλέπει τη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών σε κάθε Περιφέρεια της χώρας και φορέας υλοποίησης του προγράμματος ορίστηκε η Διεύθυνση Α.Π.Ε. και Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μεθαύριο Τρίτη 23 Ιουλίου, η ένταξή του στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΠΘ) θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών, το οποίο προβλέπεται να δώσει το «πράσινο φως» και σταδιακά εντάσσονται όλο και περισσότεροι Δήμοι.
ΤΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Να σημειωθεί πως το «Απόλλων» αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα -συνδυάζοντας την ενεργειακή με την κοινωνική πολιτική- και συντελεί, ώστε οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να έχουν ακόμα πιο έντονο, θετικό, κοινωνικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Μέσα από την εγκατάσταση νέων σταθμών ΑΠΕ και την εφαρμογή εικονικού συμψηφισμού με ταυτοχρονισμό, το «Απόλλων» συμβάλλει στην ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών και συγκεκριμένα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου Α’, δηλαδή νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.400 ευρώ, καλύπτοντας το 90% των ενεργειακών τους καταναλώσεων και στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τις ΔΕΥΑ και τους ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ, καλύπτοντας το 50% των καταναλώσεών τους.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:
α) Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου Α’ (Κ.Ο.Τ. Α’) της περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 2 της υπό στοιχεία Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.2010 απόφασης του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Β’ 1403), όπως εκάστοτε ισχύει.
β) Οι Ο.Τ.Α α’ και β’ βαθμού, καθώς και οι σύνδεσμοι και τα νομικά πρόσωπα αυτών.
γ) Οι Τοπικοί και Γενικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, καθώς και οι διάδοχοί τους και
δ) Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η σύσταση μιας Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών (Ε.Κ.Π.) σε κάθε Περιφέρεια. Η συμμετοχή των ωφελούμενων στην Ε.Κ.Π. της παρούσας είναι ανοιχτή και πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου προς την Ε.Κ.Π., το οποίο σε κάθε περίπτωση γίνεται αποδεκτό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass