ΠΑΝΔΗΜΗ ΧΘΕΣ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πέθανε αιφνιδίως ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Βαρνάς

Δημοσίευση: 24 Νοε 2014 12:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:31

Κηδεύτηκε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας Γιάννης Βαρνάς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου. Ο 51 ετών πολιτικός μηχανικός νοσηλευόταν τις τελευταίες δυο ημέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έχοντας παρουσιάσει αιφνιδίως διαχωρισμό αορτής, ανεύρυσμα, που ακολουθήθηκε και από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η κηδεία του έγινε χθες το μεσημέρι - πάνδημη - μέσα σε κλίμα οδύνης από τον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου. Απαρηγόρητοι, η οικογένεια και οι φίλοι του. Ο Γ. Βαρνάς ήταν παντρεμένος, με τρία παιδιά, μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου. Παρόντες ήταν πλήθος παραγόντων και μηχανικών της περιοχής αλλά και από την υπόλοιπη χώρα.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ο οποίος απηύθυνε λόγια παρηγορίας εξαίροντας την προσωπικότητα και το έργο του απελθόντος, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ελασσόνας. Επικήδειο εκφώνησε, από την πλευρά του ΤΕΕ, ο αντιπρόεδρος Κ. Τσαλαπόρτας.

Ο Γιάννης Βαρνάς καταγόταν από την Ελασσόνα, αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ είχε κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Κατασκευών. Επί δεκαπενταετία στο παρελθόν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας ν. Λάρισας, ενώ διαχειρίστηκε σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός και παράλληλα ως επιχειρηματίας. Πληθωρική προσωπικότητα με ποικίλη δραστηριότητα, μαχητικός και αποτελεσματικός. Εκλεγμένος στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ από το 2004 και κατά τις τελευταίες δύο θητείες, επί έξι χρόνια, ήταν πρόεδρος της 60μελούς Αντιπροσωπείας του. Αναδείχθηκε πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Κεντρ. και Δυτ. Θεσσαλίας τον Φεβρουάριο του 2014.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, συγκλονισμένη από την αιφνίδια αναγγελία του θανάτου του προέδρου της Γιάννη Βαρνά συνήλθε εκτάκτως εκδίδοντας Ψήφισμα και αποφάσισε μεταξύ άλλων να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Τμήματος, σήμερα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

Παρόντες στον αποχαιρετισμό του προέδρου του ΤΕΕ ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός, οι αντιπεριφερειάρχες Δημ. Παπαδημόπουλος και Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, πρόεδροι τοπικών φορέων, πρώην και νυν στελέχη της αυτοδιοίκησης, διευθυντές υπηρεσιών, οι προκάτοχοί του διατελέσαντες πρόεδροι, σύσσωμη η Διοικούσα και η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, οι πρόεδροι και οι Νομαρχιακές του ΤΕΕ Τρικάλων και Καρδίτσας, πρόεδροι και μέλη Διοικουσών από τα περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ Μαγνησίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, ο Παν. Αντιβαλίδης μέλος της κεντρικής Διοικούσας του Τεχνικού Επιμελητηρίου εκπροσωπώντας τον πρόεδρό του που βρισκόταν στις Βρυξέλλες, οι πρόεδροι και τα μέλη διοικήσεων των κλαδικών συλλόγων των μηχανικών, πολλοί μηχανικοί και γνωστοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής. Δεκάδες ήταν τα στεφάνια που συνόδευσαν τη σορό του αλλά και τα τηλεγραφήματα που έφτασαν στα γραφεία του ΤΕΕ από κάθε γωνιά της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass