ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟΝ

Η Λάρισα τίμησε την Ενιαία Εθνική Αντίσταση

Δημοσίευση: 24 Νοε 2014 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:31

Την ενιαία Εθνική Αντίσταση τίμησε χθες η Λάρισα. Οι τοπικές αρχές, αποτίοντας φόρο τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές της, υπογράμμισαν - με την παρουσία τους στον επίσημο εορτασμό - την αποφασιστική τους θέληση να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά να μπει η χώρα σε εθνικές περιπέτειες και ταυτόχρονα να συμβάλουν, στο μέτρο των δυνάμεών τους, ώστε η παγκόσμια κοινότητα να μην ξαναζήσει την αγριότητα και τη φρίκη του ναζισμού και του φασισμού. Μια περιπέτεια που η ανθρωπότητα πλήρωσε με εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, ανυπολόγιστες καταστροφές σε φυσικό πλούτο και ανθρώπινες περιουσίες και με ανοιχτές ακόμη πληγές ως τις μέρες μας για χιλιάδες αγωνιστές και απλούς πολίτες που αναζητούν δικαίωση. Είτε με υλικές αποζημιώσεις απ΄ τους απογόνους του ναζιστικού καθεστώτος, είτε απλώς ως αναγνώριση της προσφοράς τους στους αντιφασιστικούς αγώνες στην Ελλάδα και αλλού.

Η επίσημη εκδήλωση τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, περιελάμβανε ομιλία της υποδιευθύντριας του 6ου Λυκείου Λάρισας κ. Ελευθερίας Κυριακίδου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης σε σχέση με την γενικότερη πορεία του πολέμου, την εσωτερική λειτουργία και συνεισφορά των επιμέρους οργανώσεών της, καθώς και τη συνολική αποτίμησή της στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του έθνους. Εξήρε τη σημασία της μαζικής και οργανωμένης συμμετοχής ολόκληρου σχεδόν του πληθυσμού στην αντίσταση –κορυφαίο επίτευγμα της οποίας ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου- αλλά και της κοινωνικο-πολιτιστικής προσφοράς ιδιαίτερα της νεολαίας (μέσω της ΕΠΟΝ) στα δύσκολα χρόνια όπου «όλα τάσκιαζε φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Μετά την ομιλία-που έγινε μέσα στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου- ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον και κατάθεση στεφάνων. Παρέστησαν ή κατέθεσαν στεφάνι ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Δημ. Δεληγιάννης, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, του Συλλόγου Κυπρίων, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καθώς και αντιπροσωπείες της 1ης Στρατιάς και της Αεροπορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass