Αναμεταδότης αποκλειστικά για την πολιτική προστασία

* ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2024 15:21

Από τον Σύνδεσμο Ραδιοερασιτεχνών Λάρισας ανακοινώνεται ότι λειτουργεί αναμεταδότης με συχνότητες λειτουργίας: VHF: 146.000 ΜΕ T 82,5 και UHF: 446.09375 (PMR ΚΑΝΑΛΙ 8) ΜΕ Τ 82,5. Διευκρινίζεται πως ο αναμεταδότης λειτουργεί αποκλειστικά για θέματα πολιτικής προστασίας. Η διαδικασία έχει ως εξής: Η συχνότητα των VHF είναι αποκλειστικά και μόνο για τους νόμιμους ραδιοερασιτέχνες.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συχνότητα δεσμεύεται για αυτήν τη χρήση και είναι εντός των εκχωρημένων συχνοτήτων από τη ΕΕΤΤ για χρήση ραδιοερασιτεχνική, γι’ αυτό παρακαλούνται όλοι, ραδιοερασιτέχνες και μη, να μη χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε άλλον λόγο και εκτός της νόμιμης χρήσης της (από μη ραδιοερασιτέχνες). Η συχνότητα των UHF, και συγκεκριμένα το κανάλι των PMR 8, είναι για χρήση από οποιοδήποτε πολίτη, μέλος εθελοντικής ομάδας ή και μη, ο οποίος θέλει να αναφέρει συμβάντα, όπως: Ένδειξη φωτιάς, αναφορές των δασοπεριπόλων των εθελοντικών ομάδων που εκτελούν περίπολα δασοπροστασίας, αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης εντοπίσει κάτι το οποίο πρέπει να αναφερθεί, ούτως ώστε να επέμβει άμεσα κάποια αρμόδια υπηρεσία. Παρακαλούνται οι πολίτες που κάνουν χρήση συσκευών PMR να μη χρησιμοποιούν το κανάλι 8, αλλά ένα οποιοδήποτε άλλο κανάλι, ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι ελεύθερο για έκτακτη ανάγκη. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος επαναλήπτης είναι μέρος σχεδίου για την Πολιτική Προστασία για κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε συνεργασία και με άλλους αναμεταδότες και επαναλήπτες, και ως εκ τούτου αναφέρονται περιστατικά έκτακτης ανάγκης και χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για τέτοιες περιπτώσεις. Από τον Σύνδεσμο διευκρινίζεται πως όλες οι παραπάνω αναφορές προς το παρόν θα γίνονται μόνο όταν υπάρχει δείκτης επικινδυνότητας 4 ή 5 και είναι επανδρωμένο το συντονιστικό κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πως, σε καμία περίπτωση, η παραπάνω δράση δεν υποκαθιστά την ενημέρωση των αρχών υπευθύνων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass