Διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες «εξόδου»

* Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. διαβατήριο 55χρονης εργάτριας που συνελήφθη στην Ελασσόνα, ενώ είχε ταξιδέψει στη γενέτειρά της

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2024 13:31 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλ 2024 11:37

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διακριβωθεί η πλαστότητα σφραγίδας του διαβατηρίου μιας 55χρονης υπηκόου Αλβανίας αποφάσισε προχθές Σάββατο το Μονομελές Αυτόφωρο Λάρισας, αφήνοντας ελεύθερη τη συλληφθείσα, ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 26 Ιουλίου.

Η 55χρονη που εργάζεται περιστασιακά ως εργάτρια γης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ελασσόνας στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς που διεξάγεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μετά και τον εντοπισμό – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» σε διαφορές περιοχές της χώρας – διαβατηρίων που φέρουν πλαστή σφραγίδα «Εξόδου» από το Τμήμα Διαβατηριακών Ελέγχων του Μεθοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής.
Η 55χρονη χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας η οποία άσκησε δίωξη σε βάρος της για χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, ενώ το Μονομελές Αυτόφωρο ήρε την κράτησή της καθώς ανέβαλε για τα τέλη του τρέχοντος μηνός διατάσσοντας τον εργαστηριακό έλεγχο του διαβατηρίου, προκειμένου τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. να αποφανθούν για την πλαστότητα της σφραγίδας «Εξόδου».
Η 55χρονη στις 5 Μαρτίου 2023 μετέβη όντως στη γενέτειρά της στην Αλβανία – με αφορμή προβλήματα υγείας συγγενικών προσώπων, όπως αποσαφήνισε στην «Ε» η υπεράσπισή της – και επέστρεψε στην Ελλάδα στις 4 Απριλίου, «οπότε δεν είχε λόγο να πλαστογραφήσει την “Εξοδο” από την Ελλάδα».
Μάλιστα στις 23 Φεβρουαρίου 2023 είχε καταθέσει αίτηση για ανανέωση της άδειας διαμονής, ενώ επιστρέφοντας από την Αλβανία θα απευθυνόταν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας προκειμένου να παραλάβει την άδεια διαμονής (σε κάρτα αντί βεβαίωσης).
Η υπεράσπισή της διευκρινίζει επίσης,ότι η 55χρονη ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 16 χρόνια και περιστασιακά εργάζεται σε αγροτικές εργασίες ως εργάτρια γης και «δεν είχε λόγο να πλαστογραφήσει της σφραγίδα εξόδου, ούτε είχε λόγο να μετρήσει τις ημέρες νόμιμης παραμονής». Μένει ωστόσο να απαντηθεί από την αστυνομική έρευνα, πώς βρέθηκε στο διαβατήριό της η πλαστή – σύμφωνα με την έρευνα της Ειδικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. - σφραγίδα «εξόδου», όταν ταξίδεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Το διαβατήριό της κατασχέθηκε με τη σύλληψή της και μετά την απόφαση του Μονομελούς Αυτοφώρου θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εντοπιστεί και άλλα διαβατήρια με πλαστή σφραγίδα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass