Στο Εφετείο η δίκη για το διπλό θανατηφόρο στο Γερακάρι

* Οπου έχασαν τη ζωή τους, μία 19χρονη και ένας 28χρονος, ενώ επέστρεφαν από τον Αγιόκαμπο

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2024 16:30 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλ 2024 11:15
Το Ι.Χ. μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τις δυο  κολόνες φωτισμού, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα Το Ι.Χ. μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τις δυο κολόνες φωτισμού, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα

Πέντε χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στο Γερακάρι Αγιάς, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ανήμερα των εθνικών εκλογών του 2019 όπου έχασαν τη ζωή τους δύο νέα παιδιά, προσδιορίσθηκε για την 1η Οκτωβρίου 2024 η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Ως κατηγορούμενος - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, παραπέμπεται ο οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου και μέλος της παρέας των νέων που επέστρεφαν από τον Αγιόκαμπο.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 4:45’ τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2019, στο 9ο χιλιόμετρο του δρόμου Αγιάς – Λάρισας και μετά τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Γερακάρι όταν – κάτω από συνθήκες που διερεύνησε το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς το Ι.Χ. που οδηγούσε ο 28χρονος, μετά από ολιγόλεπτη στάση στην Αγιά και ενώ κινούνταν με κατεύθυνση προς Λάρισα, εκτράπηκε της πορείας του δεξιά και προσέκρουσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «αρχικά σε μεταλλική κολόνα φωτισμού και στη συνέχεια σε δεύτερη, όπου ανατράπηκε το όχημα και διέκοψε την πορεία του».
Αστυνομικοί του Τμήματος Αγιάς, πυροσβέστες του Κλιμακίου Αγιάς και της 8ης ΕΜΑΚ, απεγκλώβισαν τους δύο νέους από τα συντρίμμια του Ι.Χ. ενώ γιατρός και διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι οι δύο νέοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο συνεπιβάτες που καθόντουσαν στο πίσω κάθισμα, η 19χρονη Ελένη Γ. Χασιώτη και ο 28χρονος Χρήστος Κων. Τσάτσος, ενώ ο οδηγός του Ι.Χ. διακομίστηκε σε καλή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Σημειώνεται πως, η 19χρονη Λαρισαία έχασε τη ζωή της ανήμερα της θλιβερής επετείου δυο χρόνων, όταν επίσης σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 7 Ιουλίου 2017, στο ύψος του Οινοποιείου Τυρνάβου, έχασε τη ζωή του, ο 24χρονος αδελφός της.
Ενώ το δεύτερο θύμα του τροχαίου, ο 28χρονος από την Κοκκινόγη Ελασσόνας, ήταν μοναχοπαίδι, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του και αναμενόταν να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
Το δυστύχημα θα αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες τον ερχόμενο Οκτώβριο (σ.σ. εφόσον δεν αναβληθεί η δίκη) και ο οδηγός και φίλος των αδικοχαμένων παιδιών θα κληθεί να περιγράψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο.
Στο μεταξύ με εξαίρεση την αυστηροποίηση των ποινών (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη κλπ) μετά την ψήφιση του νόμου Φλωρίδη και παρά τις αναρίθμητες θυσίες των νέων στην άσφαλτο στη χώρα μας, καμία απόφαση (νομοθετική πρόβλεψη κ.α.) δεν έχει ληφθεί από την Πολιτεία, έτσι ώστε να αναπτυχθούν δράσεις πρόληψης, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπισθεί ή έστω να αμβλυνθεί, το πρόβλημα των τροχαίων, πολύ περισσότερο να επιτευχθεί ο στόχος της Ε.Ε. για μείωση κατά 50% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, έως το 2030. Σημειώνεται πως σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ε.Ε. οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών, αντιπροσώπευαν το 12% των θανάτων από τροχαία, (το 7% του πληθυσμού) και όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί, τα τροχαία δυστυχήματα, αποτελούν στη χώρα μας, την πρώτη αιτία θανάτου των νέων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass