Στην Τενερίφη για την ένταξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΝΕΕΓΥΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 16:06

Την Τενερίφη, το νησί της αιώνιας άνοιξης, επισκέφτηκαν οι εκπαιδευτικοί του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Λάρισας Δήμητρα Κόνιαρη, Μαριάννα Γιαννακού και Ευαγγελία Νικολούλη.


Η συγκεκριμένη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και περιλάμβανε εξαήμερη συμμετοχή των τριών εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα: «We are all Special: Inclusion and Support for Students with Special needs in and out of the Classroom».
Στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με εκπαιδευτικούς από σχολεία της Γαλλίας και της Πολωνίας. Συγκεκριμένα, τους δόθηκε η δυνατότητα όπως γνωρίσουν μια σειρά από πρακτικές δραστηριότητες για την πρόληψη της απομόνωσης και των αρνητικών συμπεριφορών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θεωρώντας την αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους και την υποστήριξη ως θεμελιώδη στοιχεία για την οικοδόμηση κοινωνικών δεξιοτήτων, αυτοπεποίθησης και αντιμετώπισης του άγχους και της αδυναμίας. Στους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, δόθηκε, επίσης, η δυνατότητα να βιώσουν αποτελεσματικές τεχνικές χαλάρωσης και δραστηριότητες που βασίζονται στην κίνηση, για αξιοποίηση τόσο σε μαθητές με ειδικές ανάγκες όσο και σε μαθητές τυπικής ανάπτυξης.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ αποτελεί μια βασική προτεραιότητα των εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ Λάρισας, καθώς στοχεύει στην ανταλλαγή εκπαιδευτικών κι ευρωπαϊκών πρακτικών με συναδέλφους από άλλες χώρες όσο και στη βελτίωση κι ενίσχυση του εκπαιδευτικού προφίλ ώστε να είναι σε θέση οι εκπαιδευτικοί, στηριζόμενοι σε νέες ευρωπαϊκές πρακτικές και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας να ανταποκρίνονται επαρκώς στα αυξανόμενα καθήκοντά τους. Άμεσα οφέλη της συγκεκριμένης δράσης αποτελούν η εξοικείωση με ρηξικέλευθες εκπαιδευτικές μεθόδους κι η γόνιμη ανταλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών και πόρων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass