Μισάνοιχτη η αγορά, υποτονική η κίνηση

*Ξεκίνησε χθες η εφαρμογή του προαιρετικού κλεισίματος τα Σάββατα *Προετοιμασίες εμπόρων για τις εκπτώσεις, που ξεκινούν αύριο

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2024 13:16

Μισάνοιχτη ήταν η αγορά χθες Σάββατο, στη Λάρισα, παρά την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για κλείσιμο των καταστημάτων για οκτώ Σάββατα, αρχής γενομένης από χθες 6 Ιουλίου, μέχρι το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Ωστόσο, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, πολλοί έμποροι χθες, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, επέλεξαν να ανοίξουν, προκειμένου να προετοιμάσουν τα καταστήματά τους για τις εκπτώσεις, με αλλαγές στις τιμές, με διαμόρφωση των χώρων τους, με την ανάρτηση στις βιτρίνες αυτοκόλλητων ενημερωτικών για τα ποσοστά έκπτωσης που θα έχουν τα προϊόντα τους κ.λπ.
Η κίνηση ήταν υποτονική το πρωί, ενώ μειωνόταν καθώς πλησίαζε το μεσημέρι, αφού η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει και όσοι βγήκαν για να απολαύσουν τον καφέ τους και μια βόλτα στα μαγαζιά επέστρεψαν στη δροσιά των σπιτιών τους ή αναχώρησαν για τα κοντινά παράλια. Τα καταστήματα των μεγάλων πολυεθνικών «αλυσίδων» ρούχων στην πόλη λειτούργησαν κανονικά μέχρι το απόγευμα, ενώ την εικόνα της κλειστής αγοράς αναμένεται να τη δούμε προς τα τέλη του Ιουλίου, καθώς και η εβδομάδα που ξεκινά αύριο είναι κρίσιμη λόγω των εκπτώσεων. Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 31 Αυγούστου, ενώ, όπως προβλέπει η νομοθεσία, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, που φέτος «πέφτει» την Κυριακή 14 Ιουλίου. Οπότε προφανώς και η αγορά το Σάββατο 13 Ιουλίου θα εμφανίζει τη χθεσινή εικόνα, ίσως και με ακόμα περισσότερα καταστήματα ανοιχτά.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass