Εκοψαν άμβυκα σε κομμάτια και τον έκλεψαν

Από οινοποιείο της Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2024 13:11

Έναν ολόκληρο άμβυκα (καζάνι) αποσταγματοποιίας αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οινοποιείο της Λάρισας. Οι δράστες -που εκτιμάται ότι θα πρέπει να ήταν πολλοί- χρειάστηκε να κόψουν σε κομμάτια το καζάνι, αλλά και άλλα κλοπιμαία, αφού, όπως είναι αντιληπτό, είναι δύσκολο να μεταφερθούν, λόγω του όγκου, αλλά και του βάρους.

Οι δράστες -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- φέρεται να έδρασαν το διάστημα από τα τέλη Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, ημέρα που ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου διαπίστωσε έκπληκτος την κλοπή.
Κλοπή την οποία φέρεται να είχαν σχεδιάσει από καιρό οι δράστες, γνωρίζοντας τον χώρο, αλλά και τον τρόπο να δράσουν, στην περιφερειακή οδό, όπου εδρεύει το ποτοποιείο – οινοποιείο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες αρχικά έκοψαν περίπου 2,5 μέτρα της εξωτερικής περίφραξης της επιχείρησης και στη συνέχεια έκοψαν τα εξωτερικά μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα από το παράθυρο.
Σπάζοντας το παράθυρο μπήκαν στην επιχείρηση για να κλέψουν τελικά τον χάλκινο άμβυκα 1.200 λίτρων, το καπάκι του, το τόξο που ενώνει το καπάκι με το ψυγείο και το ψυγείο, το συνολικό βάρος των οποίων ξεπερνά τα 400 κιλά.
Λόγω του όγκου και του βάρους των κλαπέντων εκτιμάται ότι οι δράστες έκοψαν τα αντικείμενα σε πολλά κομμάτια, προκειμένου να τα μεταφέρουν, προφανώς με τη συμμετοχή πολλών δραστών, οι οποίοι εισήλθαν στο κτίριο κόβοντας την πλαϊνή περίφραξη, για να μη γίνονται αντιληπτοί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αξία των κλαπέντων ανέρχεται σε 14.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι δράστες για να εισέλθουν στην επιχείρηση.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass