Διακοπή υπαιθρίων εργασιών στους 38ο Κελσίου

Ζητούν οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, βάσει νομοθεσίας

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2024 15:26

«Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο Κελσίου ή και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ανάλογα με τη σχετική υγρασία» ζητά το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.


Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία «χτυπάει κόκκινο», πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες στους χώρους εργασίας τους, λόγω των υψηλών ημερήσιων θερμοκρασιών.
Συνάδελφοι μηχανικοί οι οποίοι απασχολούνται σε υπό ανέγερση κτίρια, σε εργοστάσια, σε φωτοβολταϊκά πάρκα, σε έργα οδοποιίας κ.ά., οι οποίοι εργάζονται καθημερινά σε επικίνδυνες, για την υγεία και ασφάλεια, συνθήκες. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δε σταματούν οι εργασίες ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες, ενώ δεν υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι στο διάλειμμά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει καν η πρόβλεψη να υπάρχει άφθονο δροσερό νερό.
Ζητούμε: Να εφαρμοστούν οι ισχύουσες διατάξεις που θα δεσμεύουν τους εργοδότες για τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με απαγόρευση εργασιών από τους 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες ανά κλάδο, όπως και τις συλλογικές συμβάσεις που προβλέπουν τα αντίστοιχα μέτρα.
Τα Μέτρα Προστασίας να είναι μόνιμα και δεσμευτικά, παίρνοντας υπόψη ότι οι καύσωνες θα συνεχιστούν και τα επόμενα καλοκαίρια, όπως αντίστοιχα και οι συνθήκες παγετού τον χειμώνα.
Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass