Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2024 9:01

Πανηγυρίζει εξωκλήσι Αγίου Αθανασίου στον Ευαγγελισμό


Πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας. Σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις 7 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Δωρεά
Εις μνήμην του ομότιμου καθηγητή του Αστικού Δικαίου Γιάννη Καράκωστα, η Μαρία Ι. Καραμπάτσα, δικηγόρος, κατέθεσε απευθείας χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

 

Διακοπή νερού
Σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου και για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Απόλλωνος, λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΛ.

 

Εκδρομή Συλλόγου Ρουμελιωτών
Ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών Ν. Λάρισας «Αθανάσιος Διάκος» διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στις 19, 20 και 21 Ιουλίου, σε Επίδαυρο, Ύδρα, Σπέτσες και Ναύπλιο, με παρακολούθηση τη μοναδική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Στην παράσταση του έργου εμφανίζεται η ιστορικός καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Μαρία Ευθυμίου. Πληροφορίες στο τηλ. 6978-218.004.

 

Φθορές σε φρεάτια
* ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Για την αποφυγή ατυχημάτων από φθορές σε φρεάτια, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να ενημερώνουν την υπηρεσία, ώστε να προχωρά άμεσα σε ανάλογες παρεμβάσεις αντικατάστασής τους.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: «Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες την ανάγκη ενημέρωσης της υπηρεσίας, εφόσον διαπιστώνουν βλάβη ή φθορά στα φρεάτια ή και καλύμματα φρεατίων αρμοδιότητάς της, επί πεζοδρομίων ή δρόμων.
Η γνωστοποίηση τέτοιων βλαβών γίνεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2410-687.220 (24ωρη/7ήμερη εξυπηρέτηση) και 2410-687.210 (7:00-14:30 τις εργάσιμες ημέρες).
Η έγκαιρη γνωστοποίηση στη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης και στην αποφυγή ατυχημάτων για πεζούς και οχήματα».


Εκδήλωση στη μνήμη των ηρώων της Κύπρου
* ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εκβολής του 1974, ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας διοργανώνει εκδηλώσεις χρέους μνήμης και τιμής το Σάββατο 20 Ιουλίου.
Αναλυτικότερα, στις 10 το πρωί στον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς θα τελεσθεί εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Σεβ. Ιερώνυμο.
Στις 11.15 το πρωί θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Αγαμ. Μπλάνα.


Εθελοντική αιμοδοσία στη Νίκαια

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Νίκαιας «Ο Άγιος Σπυρίδων» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 6 Ιουλίου, τις ώρες 9:00 – 12:30, στην αίθουσα του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας.

 

Παράταση αιτήσεων για ζημιές του «Ιανού»
* ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31η.12.2024 για την υποβολή αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά: α) Για τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ής Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων: i) Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ii) Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, iii) Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και β) για τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 17ης έως και 19ης Σεπτεμβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ιθάκης και Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass