Ο Λαρισαίος με τα 19.500 μόρια!

* Ο Λάζαρος Τσιός, του 12oυ ΓΕΛ Λάρισας, κατατάσσεται στις υψηλότερες βαθμολογίες στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2024 13:40
Λάζαρος Τσιός, 12o ΓΕΛ Λάρισας, 19.500 μόρια Λάζαρος Τσιός, 12o ΓΕΛ Λάρισας, 19.500 μόρια

Μαθηματικά 100, Φυσική 100, Χημεία 99 και Έκθεση 88,5!

Αυτή είναι η βαθμολογία του Λαρισαίου υποψήφιου Λάζαρου Τσιού που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.500 μόρια, βαθμολογία που τον κατατάσσει στους μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη την Ελλάδα.
Ο Λάζαρος Τσιός μιλώντας στην «Ε» θα αναφερθεί στις θυσίες που έκανε, τις παρέες που βοήθησαν να πετύχει τους στόχους του, τις ώρες που διάβαζε και τη σχολή που θα επιλέξει να σπουδάσει.
«Είχα στο μυαλό μου, επειδή είχα προετοιμαστεί καλά, ότι θα τα πάω καλά στις Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο» θα πει ο Λάζαρος, για να συνεχίσει λέγοντας πως «το βασικό νομίζω στο να τα πας καλά στις Πανελλήνιες είναι να μην αφήσεις κενά κατά τη μαθητική σου πορεία, κι αυτό έκανα εγώ. Φρόντισα να μην έχω κενά, και ιδιαίτερα στην Α’ και Β’ Λυκείου». Και πόσες ώρες διάβαζες, η ερώτηση, για να πει ότι: «Δεν έκανα ακρότητες, διάβαζα συστηματικά και θυσίασα τη διήμερη εκδρομή» θα πει χαμογελώντας. «Διάβαζα γύρω στις 5 ώρες ημερησίως και όσο φτάναμε πιο κοντά στις Πανελλήνιες, οι ώρες διαβάσματος αυξάνονταν. Βασικό ήταν πως όταν κουραζόταν το μυαλό μου δεν επέμενα, αλλά έβγαινα μια βόλτα ή καθόμουν λίγο στο κινητό για να «ξεθολώσω» και να συνεχίσω. Δεν μπορώ να πω ότι ξενύχτησα, γιατί δεν μπορούσα να απομνημονεύσω. Αλλά όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος σ’ αυτό».
«Επίσης, πολύ με βοήθησαν οι παρέες μου» θα πει ο Λάζαρος Τσιός, «ποτέ μα ποτέ όταν βρισκόμασταν δε συζητούσαμε για μαθήματα. Αποφορτιζόταν το μυαλό έτσι και έφευγε το άγχος».
«Το άγχος πολύ;» τον ρωτάμε και απαντά: «Πριν τις Πανελλήνιες είχα άγχος, αλλά κατά τη διάρκειά τους καθόλου. Ίσως λίγο μόνο πριν την έκθεση» και γελά, ενώ συμπληρώνει πως «το ότι δεν είχα άγχος οφείλεται και στους γονείς μου, που δεν ήταν καθόλου πιεστικοί στο σπίτι».
Όσο για τη Σχολή όπου θα είναι φοιτητής μετά το καλοκαίρι, μας απαντά «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Αθήνα είναι η πρώτη προτίμησή μου».
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass