Η Θεσσαλία τιμώμενη Περιφέρεια σε διεθνή έκθεση στην Αμερική

* Με αντικείμενο τον αγροδιατροφικό κλάδο * Παρουσιάστηκαν προϊόντα του θεσσαλικού κάμπου και των ορεινών περιοχών

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2024 13:25

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και την προώθηση του αγροδιατροφικού κλάδου της περιοχής, συμμετείχε σε δύο σημαντικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη.

Η αποστολή της Περιφέρειας που αποτελούνταν από τον αντιπεριφερειάρχη  Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας, κ. Δημ. Τσέτσιλα, τον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Δημ. Σοφολόγη, και τον γενικό περιφερειακό διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Δημ. Σταυρίδη, αρχικά παρευρέθηκε στην 33η Έκθεση Hermes Expo (19-20 Ιουνίου) στο Νιου Τζέρσεϊ, η οποία αποτέλεσε γεγονός μεγάλης εμβέλειας και σημασίας για την ελληνοαμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως τιμώμενη περιοχή παρουσίασε με περίπτερό της τα θεσσαλικά προϊόντα, τα οποία απέσπασαν κολακευτικά σχόλια από τους επισκέπτες.
Η θεσσαλική αποστολή το διήμερο της έκθεσης πραγματοποίησε επαφές με μέλη της προξενικής αρχής της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων τον γενικό πρόξενο, κ. Ντίνο Κωνσταντίνου, τον κ. Σάββα Τσιβίκο, ύπατο πρόεδρο της AHEPA, και τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ.  Απόστολο. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, επίσκεψη στη φωτογραφική έκθεση για την Κύπρο με τίτλο «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ: 1974-2024» στη ροτόντα της Βιβλιοθήκης «Rosenthal» του Κολλεγίου του Κουίνς και συνάντηση με τον ιδρυτή και συνάμα διευθυντή του Αρχείου Ελληνικής  Διασποράς Αμερικής, καθηγητή Κοινωνιολογίας κ. Νίκο Αλεξίου, ο οποίος έχει και τον ρόλο του επιμελητή της έκθεσης. Πολλές, τέλος, συναντήσεις έγιναν στην περιοχή της Astoria, όπου χτυπά η καρδιά της ομογένειας. Όλες οι επαφές έγιναν σε πραγματικά εγκάρδιο κλίμα, οι συζητήσεις ήταν γόνιμες και τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασίες και οικονομική ανάπτυξη με όλους. Αφενός το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών για την προσέγγιση αγορών στις οποίες υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και αφετέρου η δυναμική ομογενειακή κοινότητα  δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ
«SUMMER FANCY FOOD SHOW»
Στις 23 έως τις 25 Ιουνίου, στον εκθεσιακό χώρο «JACOB JAVITS Convention Centre», στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχε για πρώτη φορά  στη Διεθνή Έκθεση «Summer Fancy Food Show». Η έκθεση διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «Specialtyfood Association», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.300 μέλη. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση τροφίμων και ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από τον χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου. Ανάμεσα σε 2.600 εκθέτες από 63 χώρες και αρκετές θεσσαλικές επιχειρήσεις με ξεχωριστά ποιοτικά προϊόντα: οίνους και αποστάγματα, ελαιόλαδο, ελιές, τυροκομικά και βότανα, τις οποίες η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενίσχυσε μαζί με το Επιμελητήριο, επιδοτώντας κατά 80% το κόστος συμμετοχής. Σημειώνεται πως το τριήμερο που διήρκησε η έκθεση τα περίπτερα των θεσσαλικών εταιρειών επισκέφθηκαν σημαίνοντες παράγοντες της αγοράς (διανομείς και διεθνείς αγοραστές), αλλά και στελέχη των προξενείων, όπως ο κ. Νίκος Θωμόπουλος, διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Νέας Υόρκης, το οποίο είναι τμήμα του Γενικού Προξενείου Νέας Υόρκης, αλλά και  ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass