Ανήλικοι... «κατ’ επάγγελμα» ληστές

ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ * ΘΥΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2024 16:20

Για μια ακόμη φορά συνελήφθησαν χθες δύο ανήλικοι Λαρισαίοι κατηγορούμενοι, ο μεν 17χρονος για ληστεία, ο δε 16χρονος ως συνεργός του 17χρονου, όπως για πρώτη φορά συνελήφθη χθες και ένας 18χρονος με την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία.

Η τελευταία φορά που συνελήφθησαν ο 17χρονος και ο 16χρονος ήταν στις 10 Ιουνίου επίσης για ληστεία σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών.  Έτσι συνέβη και χθες, νωρίς το πρωί σε παραπήνεια οδό στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου Λάρισας όταν ο 17χρονος κάτω από συνθήκες που ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, αφαίρεσε τη χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό 82χρονης Λαρισαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η συνταξιούχος μετέβαινε στη συνοικιακή λαϊκή αγορά όταν ο 17χρονος την αιφνιδίασε καθώς πετάχτηκε μπροστά της από ένα παλιό οίκημα που φέρεται να είχε κρυφθεί.
Διερχόμενοι ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. να εντοπίζουν τους τρεις δράστες στο ύψος των σχολικών συγκροτημάτων πίσω από την πρώην Νομαρχία, όπου είχαν φθάσει τρέχοντας, ενώ πρόλαβαν να πετάξουν στον δρόμο την αλυσίδα με τον σκαλιστό σταυρό της 82χρονης. Η χρυσή αλυσίδα βρέθηκε τελικά, με τους τρεις νέους να συλλαμβάνονται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Υπενθυμίζεται πως ο 17χρονος, ο 16χρονος και ένας ακόμη 17χρονος είχαν συλληφθεί στις 10 του μηνός πάλι για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών. Τότε, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο ένας 17χρονος προσέγγισε 80χρονη Λαρισαία την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της. Ο 17χρονος ασκώντας σωματική βία χτυπώντας την 80χρονη με τα χέρια του στον αυχένα, τραβώντας της άρπαξε μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που έφερε στον λαιμό της. Η 80χρονη ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ενώ ο 17χρονος διέφυγε πεζός.
Ο ίδιος 17χρονος λίγη ώρα αργότερα και σε κοντινή οδό, φορώντας μαντήλι για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του προσέγγισε μια 79χρονη την ώρα που εκείνη έπλενε το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της. Με τρόπο βίαιο άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε η 79χρονη στον λαιμό της, μαζί με τον χρυσό σταυρό και έφυγε πεζός.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προσήγαγαν τους δύο ανήλικους, με τον δεύτερο 17χρονο, να κρύβει στην κάλτσα του ποδιού τις δύο κλεμμένες αλυσίδες και ένα σταυρό. Οι ανήλικοι μετά την απολογία τους στον Ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας... κάθε Δευτέρα ωστόσο, ο 17χρονος συνελήφθη εκ νέου χθες το πρωί πάλι για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης. Σημειώνεται επίσης ότι οι δύο 17χρονοι είχαν συλληφθεί ξανά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις καφετεριών και κυλικείων σχολείων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass