Αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα στο Καλοχώρι

* Προχθές, υπό το φως της πανσελήνου, από το τοπικό Σύλλογο Γυναικών

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2024 14:40

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, υπό το φως της πανσελήνου, ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Καλοχωρίου σε εκδήλωσή του και με μεγάλη παρουσία του κόσμου, αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα παραμονή της εορτής, το Γενέσιο του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη.

Την αναβίωση του εθίμου άνοιξαν τα ελεύθερα κορίτσια, τοποθετώντας μπουκέτα λουλουδιών στο μπακράτσι με το «αμίλητο νερό» και στη συνέχεια οι γυναίκες του Συλλόγου τραγούδησαν τραγούδια για τον Κλήδονα.
Στη συνέχεια, τα χορευτικά τμήματα του Μ.Ε.Σ. Καλοχωρίου και του Μ.Ε.Σ. Απανταχού Παραποταμιτών «Προφήτης Ηλίας», χόρεψαν χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Μιχάλη Τσακνάκη.
Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο, κρατώντας μέχρι αργά το βράδυ, με τη συνοδεία της καταπληκτικής ορχήστρας των αδελφών Νίκου και Θάνου Ρούμπου.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών περιοχής Καλοχωρίου κα Ακριβή Αργύρη – Εξάρχου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μιχάλη Λίταινα, τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Καλοχωρίου κ. Γιώργο Σαΐτη.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση. Είναι ενθαρρυντικό και αξιέπαινο που οι Σύλλογοί μας συνεχίζουν να διατηρούν με την ίδια ευλάβεια, συνέπεια και το ίδιο ζωηρό ενδιαφέρον τη συνέχεια των ηθών και των εθίμων του τόπου μας.
Καταφέρνουν και μεταφέρουν τις παραδόσεις που κληρονομήσαμε στις επόμενες γενιές και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, τιμώντας τον τόπο μας και προσπαθώντας όλοι μαζί να δημιουργούμε και να δρούμε για το κοινό καλό.
Ως δημοτική Αρχή, είμαστε πάντα δίπλα στους Συλλόγους στηρίζοντας κάθε προσπάθειά τους. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ στην πλατεία Καλοχωρίου όλοι μαζί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass