Αποκεντρωμένη κατά Δήμου με αφορμή… λουλούδια

* Ο Κώστας Τζανακούλης ακύρωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, που καταφεύγει στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2024 13:20

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων ακυρώνει με απόφασή του ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Κώστας Τζανακούλης.

Η υπόθεση αφορά στην παράταση εκμίσθωσης των δύο καταστημάτων με λουλούδια έξω από το Νέο Κοιμητήριο, με την απόφαση της Αποκεντρωμένης να κάνει λόγο για «παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας των οργάνων του Δήμου Λαρισαίων» και κατά συνέπεια «παράνομη αναμίσθωση αυτών».
Ο Δήμος Λαρισαίων με τη σειρά του αποφάσισε να ασκήσει προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής, κάτι που σημαίνει ότι ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα εξετάσει τη νομιμότητα της απόφασης του γραμματέα της, Κώστα Τζανακούλη.
Ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Κώστας Τζανακούλης με απόφασή του δικαίωσε πολίτη ακυρώνοντας την απόφαση της 29ης Φεβρουαρίου 2024 του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας «Παράταση εκμισθώσεων καταστημάτων ανθοπωλείων στο Νέο Δημοτικό Κοιμητήριο Λάρισας». Με μια σειρά από αιτιολογήσεις όπως ότι ο προσφεύγων έχει έννομο συμφέρον άσκησης προσφυγής, ότι η προσφυγή ασκήθηκε εμπρόθεσμα, κι ότι δεν έπρεπε το θέμα να ενταχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Φεβρουαρίου ως κατεπείγον, αφού δεν στοιχειοθετείται κάτι τέτοιο και δεν συνέτρεχαν λόγοι κατεπείγοντος για την ένταξη προς συζήτηση του θέματος εκτός της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.
Η Δημοτική Επιτροπή που συνεδρίασε προκειμένου να αποφασίσει αν θα προσφύγει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης, αντικρούει τις αιτιολογήσεις αφού ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι λείπει το αιτιολογικό έρεισμα για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τονίζει ότι δεν θα έπρεπε να ακυρωθεί η απόφαση «λόγω ελλείψεως εννόμου συμφέροντος του προσφεύγοντος, εξαιτίας εκπρόθεσμης άσκησής της και λόγω αναρμοδιότητας του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού επί του θέματος έχουν επιληφθεί τα πολιτικά Δικαστήρια».
ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass