Στο ...μισοσκόταδο η γέφυρα Καλατράβα

* Φωτίζεται μόνο από 3 λαμπτήρες, ενόψει τουριστικής σεζόν...

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2024 13:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Το «ετεροθαλές αδερφάκι» της πεζογέφυρας Καλατράβα στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην Αθήνα, αλλά και της αντίστοιχης γέφυρας στη Σεβίλλη της Ισπανίας που σχεδίασε ο γνωστός αρχιτέκτονας, η καλωδιωτή γέφυρα Αγιοκάμπου βρίσκεται φέτος στο απόλυτο σχεδόν σκοτάδι.

Η ύψους 22 μέτρων γέφυρα που κατασκευάστηκε πριν 16 χρόνια με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς και κυρίως να βοηθήσει στην προβολή και την αναβάθμιση των παραλιών της Αγιάς και γενικότερα του νομού Λάρισας, είναι εντελώς παράδοξο το ότι σήμερα τυγχάνει τέτοιας αδιαφορίας από τους αρμοδίους.
Η κατασκευή της, παρόλες τις αντίθετες απόψεις που υπήρξαν κατά καιρούς και υπάρχουν και τώρα από αρκετούς για το αν λύνει ή προσθέτει προβλήματα στην ομαλή ροή του νερού του χειμάρρου προς τη θάλασσα, δεν παύει να είναι εντυπωσιακή, καθώς πρόκειται για γέφυρα κρεμαστή, καλωδιωτή, που το σχήμα της παραπέμπει σε άρπα ή σε ιστίο πλοίου. Ο δίδυμος πυλώνας υψώνεται στον ουρανό και οι αναρτήρες, τα χοντρά καλώδια, συγκρατούν το κατάστρωμα που στηρίζεται σε έξι ζεύγη τσιμεντένιων πασσάλων διαμέτρου 1,5 μέτρου ο καθένας, οι οποίοι φτάνουν σε βάθος 28 μέτρων.
Η γέφυρα αυτήν τη στιγμή φωτίζεται δυστυχώς μόνο από τρεις λαμπτήρες σε ισάριθμες κολώνες της ΔΕΗ, ουσιαστικά είναι θεοσκότεινη τις βραδινές ώρες και έχει χάσει κάθε αρχική της λάμψη, αφού αν φωτίζονταν και οι δύο πυλώνες της και οι αναρτήρες και το κατάστρωμα, θα έδειχνε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή τη νύχτα, θα φαινόταν από τα πλοία που διέρχονται ανοιχτά στο Αιγαίο και όντως θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή, σημείο φωτογράφισης και αναμνήσεων επισκεπτών και παραθεριστών.
Είναι μεγάλο λάθος και πολύ κρίμα η εγκατάλειψή της τουλάχιστον από απόψεως φωτισμού και η απαξίωση των ωφελειών που θα είχε ένας επαρκής και σωστά σχεδιαστικά φωτισμός της για όλον τον Αγιόκαμπο, τα παράλια, τον Δήμο Αγιάς και τον νομό Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass