Η Πορεία Αγάπης σε Μοναστήρια της Εδεσσας

* ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2024 15:41

Η Πορεία Αγάπης, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος πραγματοποίησε την προσκυνηματική εκδρομή, επ’ ευκαιρία της λήξηςτων κατηχητικών συνάξεων (ανδρών και γυναικών της περιόδου 2023/2024) στα μοναστήρια του Ν. Πέλλας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου, «πρώτη στάση στην Ι.Μ. Αγίου Ιλαρίωνος, στους Προμάχους της Αριδαίας (Ν. Πέλλας), όπου υπήρξε ξενάγηση από την εντεταλμένη μοναχή στο Καθολικό του Μοναστηριού, κέρασμα στο αρχονταρίκι, ομιλία του π. Παϊσίου του Γέροντος (πνευματικού τέκνου και μαθητού του Αγίου Παϊσίου στο Άγιον Όρος), υποβολή ερωτήσεων από τις συμμετέχουσες κυρίες και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ακολούθησε γεύμα στα Πόζαρ της Αριδαίας (Χωριό Ορμά), κάτω από τα πλατάνια και τη ροή του γάργαρου ποταμού του ιαματικού νερού!
Επόμενο προσκύνημα στην εντυπωσιακή νέα Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου - Παναγίας της Παραμυθίας (=παρηγορητρίας), πλησίον των Γιαννιτσών (υπαγομένης στην Ι.Μ. Πολυκάστρου). Υπήρξε υποδοχή, ξενάγηση, μοναστηριακό κέρασμα, προσκύνηση αγίων λειψάνων και των θαυματουργών εικόνων της Παναγίας Παραμυθίας (αντίγραφο της Ι.Μ. Βατοπαιδίου) και του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Εντυπωσιακή η ευπρέπεια, η αρχιτεκτονική του μοναστηριακού συγκροτήματος,η τάξη και ο εν γένει καλλωπισμός του περιβάλλοντος χώρου. Τέλος, προσκύνημα, ξενάγηση και μοναστηριακό κέρασμα στο περίφημο μοναστήρι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (μοναδικό στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στον Μεγάλο Θεολόγο Πατέρα της Εκκλησίας μας, Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά),στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, με τον μεγάλο αριθμό των μοναζουσών (όλων κατόχων πανεπιστημιακών πτυχίων και άλλων τίτλων), γνωστό για την πνευματική πρόοδο και προκοπή της μοναστικής αυτής αδελφότητας.Οι συμμετέχοντες προσκυνητές επέστρεψαν στη Λάρισα έχοντες στις αποσκευές τους την ικανοποίηση από την αποκόμιση πνευματικής ωφελείας εκ των σημαντικών αυτών προσκυνημάτων. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην έναρξη των κύκλων μαθητείας και κατηχητικών συνάξεων, στις 15 Οκτωβρίου περίπου, στην Πορεία Αγάπης (Ηπείρου 79-83).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass