Διαμαρτυρίες για προσλήψεις στην «Κατασκήνωση στην Πόλη»

* Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ «ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ» * Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΛΑ «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2024 14:20

Με αιχμή του δόρατος τις δίμηνες προσλήψεις παιδαγωγών για το Πρόγραμμα «Κατασκήνωση στη πόλη», η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για αδιαφάνεια και ρουσφέτια.

Σε ανακοίνωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε προηγούμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής δώσαμε συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή Μαμάκου, που ακολουθώντας την πρακτική όλων των προηγούμενων χρόνων για τη διαδικασία πρόσληψης 30 δίμηνων παιδαγωγών για την «Κατασκήνωση στην Πόλη» προέβλεπε το κριτήριο της εμπειρίας. Λίγες μέρες μετά, με μία πρωτοφανή εισήγηση, που έρχεται στη Δημοτική Επιτροπή εκτός της ημερήσιας διάταξης, ζητείται τροποποίηση της απόφασης. Η εισήγηση με αρ. Πρωτ. 32163 που υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Γερογιώκα, αναφέρει ότι το κριτήριο της εμπειρίας μπήκε «εκ παραδρομής»! Διατηρώντας το δικαίωμά του να προσλαμβάνει όποιον/-α θέλει, με αδιαφάνεια και χωρίς έλεγχο. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον δήμαρχο και τα στελέχη του ότι πάνω από τα ρουσφέτια είναι η ασφάλεια των παιδιών της πόλης. Απλά ντροπή!».

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Άμεση ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής που τονίζει ότι: «Οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι «ρουσφέτι». Είναι δικαιοσύνη!». Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση απάντηση που εξέδωσε σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πιστεύουμε ότι τεχνητοί αποκλεισμοί με το δήθεν κριτήριο της «εμπειρίας» δε συμβαδίζουν με πραγματική ευαισθησία και σεβασμό στα παιδιά της πόλης. Το αντίθετο συμβαίνει. Γιατί το συγκεκριμένο κριτήριο απλά περιορίζει τις δυνατότητες νέων ανθρώπων να συμμετάσχουν. Φτιάχνει κλειστούς κύκλους «ειδικών», που δεν έχουν διαφορετικά προσόντα από τους υπόλοιπους και απορρίπτει όποια και όποιον δεν μπορεί να αποδείξει την εμπειρία του... Επιστρέφουμε τις κραυγές περί «ντροπής» και περί «ρουσφετιών», ειδικά από όσους πρωταγωνίστησαν σε επιλογές και διορισμούς τα προηγούμενα χρόνια, που έγραψαν ιστορία...
Η δική μας δουλειά είναι να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία της «Κατασκήνωσης στην Πόλη», με το καλύτερο δυνατό προσωπικό και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Με αυτό ασχολούμαστε, γι’ αυτό δουλεύουμε, γι’ αυτό θα κριθούμε...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass