Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2024 7:10

Αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λάρισας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, από τις 09:00 έως τις 13:00.

 

«Ταξίδι στον κόσμο χορεύοντας»

* ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΩΛ

«Ταξίδι στον κόσμο Χορεύοντας!» ονομάζεται η φιλανθρωπική χορευτική παράσταση που θα πραγματοποιήσει το «Burn the floor» στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 8.45 μ.μ. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Νεανική Αρωγή - Αγκαλιάζουμε το παιδί». Όσοι/-ες θέλουν, μπορούν να αγοράζουν από ένα μέχρι και όσα εισιτήρια θέλουν για να ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δράση. Γενική είσοδος για το κοινό: 7 ευρώ. Για παιδιά κάτω των 10 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν. Σενάριο – Σκηνοθεσία: Αναστάσιος Δεληγιάννης.

 

Αναγόρευση διδάκτορα

* ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝ. ΣΟΥΚΑΚΟΥ
* ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ «ΒΙΟΠΟΛΙΣ»

Τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Παναγιώτη Ν. Σουκάκου ως επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής, στο «Βιόπολις» της Λάρισας, αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.00.
Την τελετή οργανώνει η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Ξεκινά η λαϊκή αγορά στην Κάτω Σωτηρίτσα

* ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Δήμος Αγιάς ανακοινώνει τη λειτουργία κάθε Τρίτη της λαϊκής αγοράς στην Κάτω Σωτηρίτσα, από τις 18 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
Καλούνται οι δραστηριοποιούμενοι πωλητές να τακτοποιήσουν άμεσα τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, προσκομίζοντας και την άδειά τους θεωρημένη στον Δήμο.

 

Το νέο Δ.Σ. Μισθωτών Κυλικείων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Ν. Λάρισας, το οποίο αναδείχθηκε από τις εκλογές που διεξήχθησαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας στις 6 Ιουνίου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:
Πρόεδρος Γιώτα Ζαμανάκου, αντιπρόεδρος Χάρης Νούσιας, γραμματέας Φώτης Τσακμάκης, ταμίας Νίνα Γκουγκουλή, αναπληρωματικά μέλη: Χαρούλα Τσιαπλέ και Χαρά Ναγάκη.
Ως εκπρόσωποι στην πανελλήνια και στην τοπική ομοσπονδία εκλέχθηκαν οι Γιώτα Ζαμανάκου και Χάρης Νούσιας. Να σημειωθεί ότι στην εκλογική διαδικασία παρατηρήθηκε μεγάλη συμμετοχή μελών του σωματείου.

 

Πανελλήνιο συνέδριο θερμικής ανάλυσης και θερμιδομετρίας

* ΣΤΙΣ 5-6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Θερμικής Ανάλυσης (Ε.Ε.Θ.Α.) διοργανώνει το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θερμικής Ανάλυσης και Θερμιδομετρίας στις 5-6 Ιουλίου 2024 στη Σχολή Τεχνολογίας, στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, στο «Γαιόπολις» Λάρισας. Σύμφωνα με τους οργανωτές: «Οι ανακαλύψεις στη θερμική ανάλυση χαρακτηρίζονται από την ανάγκη νέων μεθόδων, τη γέννηση νέων τεχνικών και των εφαρμογών τους που ενδιαφέρουν πολλούς επιστήμονες στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, σε ΑΕΙ, Ινστιτούτα και Βιομηχανίες. Το συνέδριο ελπίζει ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα παρουσίασης της τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που διεξάγεται με τη βοήθεια διάφορων θερμοαναλυτικών τεχνικών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του συνεδρίου με ειδικές ομιλίες». Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τα εξής: Ανόργανη χημεία οργανική χημεία, χημεία τροφίμων, επιστήμη υλικών, επιστήμη πολυμερών, φαρμακευτική, επιστήμες υγείας, βιο-υλικά, περιβαλλοντικές εφαρμογές, εφαρμοσμένες επιστήμες - βιομηχανικές εφαρμογές, θεωρία και οργανολογία, πολιτιστική κληρονομιά. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Πρόστιμο 3.437 ευρώ για καύση απορριμμάτων

* ΕΠΕΒΑΛΕ Η Π.Υ. ΣΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟ

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.437,50 ευρώ επιβλήθηκε χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας σε Λαρισαίο που προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου (κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας), στη θέση 7ο χλμ. Εθνικής Οδού Λάρισας – Τυρνάβου, στον Δήμο Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass