Αναζητώντας δροσιά σε πισίνα και θάλασσες

* ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2024 15:50

Αν και συνηθισμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες οι Λαρισαίοι προσπαθούν να βρούνε τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρώιμο αυτό φετινό κύμα καύσωνα.

Καθημερινά πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται την πισίνα της Νεάπολης, καθώς είναι μια εύκολη και άνετη λύση. Άλλοι πάλι επιλέγουν να μετακινηθούν στα γειτονικά παράλια, τόσο του νομού Λάρισας όσο και σ’ αυτά της Πιερίας είτε με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, είτε με το τρένο για τους Νέους Πόρους και τον Πλαταμώνα.
Τόσο στα ΚΤΕΛ όσο και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας καταγράφεται έντονη κινητικότητα, κυρίως από τις νεαρές ηλικίες.
Με το τρένο τα δρομολόγια από Λάρισα αρχίζουν νωρίς το πρωί και φτάνουν ως τις 10 το βράδυ, ενώ το ίδιο ισχύει και από τους Νέους Πόρους προς Λάρισα.
Εν τω μεταξύ το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας ενημερώνει το επιβατικό του κοινό, ότι σε λίγες ημέρες θα ισχύουν τα θερινά δρομολόγια.
Αναλυτικά για τα παράλια οι ημερομηνίες είναι οι κάτωθι:
- Από 15/6/2024 έως 1/9/2024: Από Λάρισα για Πλαταμώνα-Πόρους.
-Από 21/6/2024 έως 1/9/2024: Από Λάρισα για Αγιόκαμπο-Βελίκα.
- Από 29/6/2024 έως 25/8/2024: Από Λάρισα για Μεσάγγαλα-Καστρί Λουτρό.
- Από 29/6/2024 έως 25/8/2024: Στόμιο-Καρύτσα -Κόκκινο Νερό - Παλιουριά κ.τ.λ
- Από 15/7/2024 έως 23/9/2024: Από Λάρισα για Αιδηψό (Δευτέρα και Παρασκευή) ώρα 08.00.
- Από 30/6/2024 έως 25/8/2024: Από Τύρναβο- Αμπελώνα για Πλαταμώνα (κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Κυριακή).
- Από 30/6/2024 έως 18/8/2024: Από Αργυροπούλι-Δελέρια-Ροδιά για Πλαταμώνα (κάθε Κυριακή).
- Από 30/6/2024 έως 25/8/2024: Από Δαμάσι-Δομένικο-Μεσοχώρι-Βλαχογιάννι για Πλαταμώνα ( κάθε Κυριακή).
- Από 7/7/2024 έως 11/8/2024: Από Ελασσόνα-Τσαριτσάνη για Πλαταμώνα (κάθε Κυριακή).
- Από 7/7/2024 έως 11/8/2024: Από Συκιά-Μαγούλα-Παλαιόκαστρο-Πραιτώρι-Ευαγγελισμό για Πλαταμώνα (κάθε Κυριακή).
-Από 8/7/2024: Από περιοχή Συκουρίου, Μακρυχώριου-Γόννων (καθημερινά) για Πλαταμώνα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ
Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα προκαλεί στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες από χθες έως και την Παρασκευή. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ σήμερα, Τετάρτη (12/6) και την Πέμπτη (13/6) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.
Την Παρασκευή (14/6) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Επισημαίνεται πως το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ
Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, από χθες Τρίτη έως και την Πέμπτη, περιγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την ανακοίνωση της ΕΜΥ για επερχόμενο κύμα καύσωνα και κατόπιν συσκέψεως με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με εγκύκλιο που εστάλη σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται σε σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να προστατευθούν οι μαθητές από τον καύσωνα.
Τα μέτρα απευθύνονται τόσο προς τους εκπαιδευτικούς όσο και προς τους γονείς και στόχο έχουν να μην προκύψουν προβλήματα υγείας από την έκθεση των παιδιών σε υψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο στη διάρκεια των διαλειμμάτων ή/και του μαθήματος της γυμναστικής.
Ακόμα το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, υπενθυμίζει μέσω σχετικής εγκυκλίου με συστάσεις προς τους πολίτες, εκδοθείσας την 7η Ιουνίου, τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ειδικά των ευάλωτων ατόμων για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass