Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 7:00

Εκδήλωση μνήμης στο «Αντιαεροπορικό»

* ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ * ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ * ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εκδηλώσεις στη μνήμη των 40 εκτελεσθέντων πατριωτών της 8ης Μαρτίου 1944, από τις δυνάμεις φασιστικής κατοχής, οργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων την επόμενη Τρίτη 18 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου «Αντιαεροπορικό» στο Ομορφοχώρι Λάρισας. Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον κ. Κωνσταντίνο Καλαμπαλίκη, αντιδήμαρχο του Δήμου Λαρισαίων.
Ομιλία από εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων.
Προσκλητήριο νεκρών - κατάθεση στεφάνων.
Τελετή στην προτομή του Γιάννη Πατέρα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου). Κατάθεση στεφάνων.
Τελετή στην προτομή Δήμητρας Τσάτσου στην πλατεία Δήμητρας Τσάτσου στη συνοικία Νεάπολης και κατάθεση στεφάνων.
Θα αναχωρήσει λεωφορείο του Δήμου από την Κεντρική πλατεία, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στις 10:00 π.μ.

 

Εργαστήρι για ανάπτυξη οικονομικής ευημερίας
Η συγγραφέας προσωπικής και οικονομικής ανάπτυξης Κωνσταντίνα Κοντομάρη θα βρίσκεται στη Λάρισα για ένα διαδραστικό workshop με θέμα «Πώς να αναπτύξουμε Νοοτροπία Οικονομικής Ευημερίας» με σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές από τον χώρο της Νευροοικονομικής Ψυχολογίας.
Μέσα από το διαδραστικό workshop που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ., στον Πολυχώρο Τέχνης Πρεβέντη (Πάροδος Φιλελλήνων 3, Φρούριο Λάρισας) από την Κωνσταντίνα Κοντομάρη, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα μάθουν:
-Πώς οι οικονομικές αποφάσεις διαμορφώνουν το οικονομικό μας πεπρωμένο.
-Πώς να αναβαθμίσουμε την οικονομική μας ταυτότητα.
-Πώς να χτίσουμε οικονομικές συνήθειες που θα επηρεάσουν το οικονομικό μας πλάνο.
-Πώς με σύγχρονα εργαλεία από τον χώρο της Νευροοικονομικής θα αναπτύξουμε Οικονομική Νοοτροπία.

 

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

* ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας και ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας οργανώνουν εκδήλωση για την 50ή επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο με ομιλητές τους Δημόκριτο Ζερβάκη, αντιστράτηγο ε.α., τ. αρχηγό Εθνικής Φρουράς, και Νικόλαο Μιχαηλίδη, διδάκτορα ανθρωπολογίας του αμερικανικού Πανεπιστημίου Princeton (Πρίνστον).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, και τελεί υπό την αιγίδα του.

 

Εκδρομή της Μητρόπολης σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, διοργανώνει 10ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία από 19 έως 28 Αυγούστου, η οποία περιλαμβάνει ξενάγηση στις Ιερές Μονές των δύο ομόδοξων χωρών και σε μνημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως 2410-617.685 (9.00 με 13.00).

 

Αναβάλλεται ο δωρεάν έλεγχος μνήμης στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αναβάλλεται ο σημερινός δωρεάν προληπτικός έλεγχος μνήμης στα Φάρσαλα λόγω υψηλών θερμοκρασιών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Φαρσάλων και το Κέντρο Κ οινότητας Δήμου Φαρσάλων σάς ενημερώνουμε πως η Δράση «Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Μνήμης» από το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας ακυρώνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τη δεδομένη χρονική περίοδο. Έχοντας γνώμονα την προάσπιση της υγείας του ευάλωτου πληθυσμού, η δράση θα προγραμματιστεί εκ νέου και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση».

 

Συνάντηση 50 χρόνια μετά…

Φαίνεται σαν νά ‘ταν χθες, μα πάνε τόσα χρόνια, για την ακρίβεια 50! Οι κορασίδες που αποφοίτησαν το 1974 από το Α’ και Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Λάρισας είναι πια κυρίες και θα συναντηθούν στο κέντρο «Φρούριο» το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 6.00 μ.μ., να θυμηθούν τα παλιά, να πουν τα καινούρια...Όλο και κάτι θα άλλαξε μες σε 50 χρόνια! Τηλ. επικοινωνίας: 6934-327.232, κ. Ευδοκία, 6947-326.564, κ. Λένα.

 

Τον Ιούλιο το 10ο ΣυνέδριοΘερμικής Ανάλυσης Θερμιδομετρίας

Η Ελληνική Εταιρία Θερμικής Ανάλυσης (Ε.Ε.Θ.Α.) διοργανώνει το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θερμικής Ανάλυσης και Θερμιδομετρίας στις 5-6Ιουλίου 2024 στη Σχολή Τεχνολογίας, στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα (CampusGaiopolis). Οι ανακαλύψεις στη Θερμική Ανάλυση χαρακτηρίζονται από την ανάγκη νέων μεθόδων, τη γέννηση νέων τεχνικών και των εφαρμογών τους που ενδιαφέρουν πολλούς επιστήμονες στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, σε ΑΕΙ, Ινστιτούτα και Βιομηχανίες.
Το συνέδριο ελπίζει ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα παρουσίασης της τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που διεξάγεται με τη βοήθεια διάφορων Θερμοαναλυτικών Τεχνικών.Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του συνεδρίου με ειδικές ομιλίες. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΕΘΑ αλλά και την επιστημονική εκδήλωση παρέχονται στην ιστοσελίδα: http://hsta.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass