ΝΔ Λαρισας: Το μήνυμα παρελήφθη και θα μελετηθεί

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 13:17

Ανάμεικτα συναισθήματα με την πλάστιγγα να γέρνει περισσότερο προς τον προβληματισμό, επικρατούν στο στρατόπεδο της Ν.Δ. Λάρισας, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ικανοποίηση για την πρωτιά, σκεπτικισμός για το γεγονός ότι δεν επετεύχθη ο βασικός στόχος που ήταν ο αριθμός 3 μπροστά από το εκλογικό ποσοστό.
Χλιαρό, αντίστοιχο με αυτό που επικρατούσε όλη την ημέρα και την τελευταία εβδομάδα, ήταν το κλίμα που κυριαρχούσε χθες βράδυ στο εκλογικό κέντρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας στην Κεντρική πλατεία. Παρόντες, κυρίως στελέχη του κόμματος και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και γαλάζιοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι οποίοι ήταν ...περαστικοί.
Στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν στο εκλογικό κέντρο διατυπώθηκαν θετικές και αρνητικές ερμηνείες.
Προφανώς όσα συνέβησαν στον νομό και στη Θεσσαλία μετά τον daniel, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Η φωνή αρκετών πλημμυροπαθών και κυρίως αγροτών που περιμένουν ακόμη την αποζημίωση πρέπει να ακούστηκε στην πρωτεύουσα.
Χαρακτηριστική περίπτωση το συλλαλητήριο των Αγιωτών παραγωγών την ημέρα των εκλογών. Ακόμη ως «κυβερνητικό αυτογκόλ» που στοίχισε εκλογικά στο κυβερνών κόμμα θεωρήθηκε και η είδηση που διέρρευσε τις τελευταίες μέρες για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Λαμίας, μια εξέλιξη ανησυχητική ως προς τον βασικό στόχο που είναι η δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα.
Το μήνυμα δυσαρέσκειας των γαλάζιων ψηφοφόρων ήταν ήδη γνωστό στην κυβέρνηση, καθώς η υποδοχή που επιφυλάχθηκε σε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που επισκέπτονταν την πόλη ήταν χλιαρή, κι αυτό είχε μεταφερθεί στην Αθήνα.
Στα θετικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν όλα τα κόμματα που κινούνται στον δεξιό χώρο, σε αντίθεση με τη μεγάλη πτώση της Αριστεράς.
«Με μία κυβερνητική στροφή προς τα δεξιά και όχι προς το κέντρο, αυτές οι απώλειες θα περιοριστούν αισθητά στις εθνικές εκλογές» μονολογούσαν τα γαλάζια στελέχη. Ακόμη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαζί δεν κατάφεραν να φτάσουν το ποσοστό της ΝΔ. Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, ενώ θα πρέπει να εκτιμηθεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τόσο μεγάλες απώλειες, όσο άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Στα αισιόδοξα μηνύματα είναι η συνήθης στάση των ψηφοφόρων, που εκμεταλλεύονται τις ευρωεκλογές για να διαμαρτυρηθούν στην κάλπη για την εκάστοτε κυβέρνηση.
Κάποιοι συνέδεσαν τα υψηλά ποσοστά της αποχής με τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι με τη στάση τους αυτή θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
«Ο ΝΔκράτης δεν πήγε στην κάλπη γιατί δεν ένιωθε την πίεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης» σχολίασαν κάποιοι.
ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ
Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός πως η ΝΔ στον Νομό Λάρισας έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό στη Θεσσαλία.
27,36% στην Π.Ε. Λάρισας, στη Μαγνησία 29,34%, στα Τρίκαλα 29,79% και στην Καρδίτσα 32,12%.
Στον Δήμο Λαρισαίων 25,84%, στον Δήμο Αγιάς 23,58%, στον Δήμο Ελασσόνας 34,65%, στον Δήμο Κιλελέρ 30,18%, στον Δήμο Τεμπών 27,82%, στον δήμο Τυρνάβου 24,01% και στον Δήμο Φαρσάλων 26,21%.
ΗΛ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε: Οι εκλογές που κρίνουν το μέλλον και την πορεία της ενωμένης Ευρώπης τελείωσαν. Τα αποτέλεσμα στη χώρα μας βρίσκει νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία, το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία που φέτος συμπληρώνει τα 50 της χρόνια ως κυρίαρχο κόμμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Ως κομματική οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας δώσαμε έναν τίμιο και καλό αγώνα και γι’ αυτό ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό! Σημειώνω ότι δεκάδες ΝεοΔημοκράτες σε όλο τον νομό από το πρωί εργάζονταν για το αποτέλεσμα που δικαιώνει τις επιλογές τους. Η ΝΔ κυβερνά 5 χρόνια και είναι λογικό να κρίνεται ή να καλείται να επαναπροσδιορίζει την πολιτική της. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σαφή νίκη της Νέας Δημοκρατίας που είναι συνέχεια της κυβερνητικής εντολής του 2023! Συνεχίζουμε από αύριο μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εργαζόμαστε για καλύτερο μέλλον με στόχο να είμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη!
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στην κυβέρνησή του, δεν το απέκλεισε, με κάποια στελέχη να υπενθυμίζουν την απουσία βουλευτή του Νομού από το κυβερνητικό σχήμα τα τελευταία χρόνια.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass