«Μπαλάκι» αρμοδίων για τα προβλήματα στην υπηρεσία αλλοδαπών

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 15:49 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:24

 

 

 

Στάση εργασίας, πραγματοποίησαν, οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, στη Λάρισα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που επικρατούν στους εργασιακούς τους χώρους.

Απαιτώντας την επίλυση των προβλημάτων που απειλούν , όπως υποστηρίζουν, την υγεία τους, έχουν απευθυνθεί προς κάθε αρμόδιο αλλά όλοι τους, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι: «…δηλώνουν αναρμόδιοι, πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Αποτέλεσμα; Να συνεχίζεται εδώ και χρόνια μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και ασφάλειά μας».

Ειδικότερα αναφέρουν ότι: « Η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Πόπη Γερακούδη, δήλωσε αναρμόδια να επαλειφθεί του θέματος, ενώ τόσο ο διευθυντής της Αποκεντρωμένης διοίκησης όσο και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, υποστήριξαν ότι η επίλυση αυτών των προβλημάτων, είναι θέμα του ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγάζονται.

Ο ιδιοκτήτης δε, που νοικιάζει στην Αποκεντρωμένη διοίκηση τις αίθουσες όπου στεγάζεται η υπηρεσία αλλοδαπών, υποστηρίζει από τη μεριά του, ότι δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε καμία εργασία σε αυτές, καθώς στο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί για τη μίσθωσή τους αναφέρεται ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις…».

Παράλληλα, απαντώντας σε  δημοσίευμα, της γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Γερακούδη, που αναφέρεται στα αιτήματά τους, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης, επισημαίνει τα εξής: «Περιμένουμε την έμπρακτη ανταπόκριση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, στη νομοθετική, θεσμική, κοινωνική και εργασιακή πραγματικότητα που αναδεικνύουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Σύλλογος μας ανέδειξε κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών κατά την εξυπηρέτησή τους, λόγω της έλλειψης των προβλεπόμενων υποδομών στις υπηρεσίες αυτές.

Ειδικά η διαμόρφωση αξιοπρεπών χώρων αναμονής του εξυπηρετούμενου κοινού αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε κάθε υπονοούμενο για υφέρποντα ρατσισμό (!!), το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σχέσεις δυσπιστίας μεταξύ εργαζομένων και εξυπηρετούμενου κοινού».

Επίσης, η γενική γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Λαζαρίδου, επί του θέματος, συμπληρώνει σε δήλωσή της: «Επιδιώκοντας να παραμείνουμε στην οπτική του δάσους και όχι του δέντρου, σε απάντηση της χθεσινής ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής αυτονόητα:

Είναι γνωστό ότι η συνάθροιση μεγάλου πλήθους ανθρώπων σε κλειστούς χώρους, χωρίς εξαερισμό και με επιπλέον ελλείψεις στις υποδομές, ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών. Το αντικειμενικό αυτό δεδομένο υφίσταται για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας!

Ο Σύλλογός μας ανέδειξε, κυρίως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών κατά την εξυπηρέτησή τους στις υπηρεσίες της Δ/νσης Αλλοδαπών και  Μετανάστευσης της Α.Δ.Θ.Στ.Ε., λόγω της έλλειψης των προβλεπόμενων υποδομών.

Πραγματικά απορούμε για την αναφορά του συντάκτη της απάντησης της Γενικής Γραμματείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε «υφέρποντα ρατσισμό» από την πλευρά των εργαζομένων.

Για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αναδείξαμε, και τα οποία στηρίζονται σε έγγραφα των συναδέλφων μας και αρμόδιων αρχών, είναι προτιμότερο αντί να δημιουργούνται εντυπώσεις για τις εντυπώσεις, να λάβουν χώρα οι επιθυμητές προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων από την πλευρά της Διοίκησης του Φορέα. Φοβόμαστε όμως ότι η άρνηση της ίδιας της ύπαρξης των προβλημάτων, δεν οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση…».

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass